28 februari 2019

Uitzien naar Graceland?

Of ik even iets wil schrijven over hoe ik naar het komende Graceland Festival uitkijk? ‘Tuurlijk’, app ik terug zonder er eigenlijk bij na te denken. Nu zit ik al een tijdje naar het lege word-scherm te kijken en na te denken over deze vraag die onverwachts enorm triggert.

Richard Aeilkema

Of ik even iets wil schrijven over hoe ik naar het komende Graceland Festival uitkijk? ‘Tuurlijk’, app ik terug zonder er eigenlijk bij na te denken. Nu zit ik al een tijdje naar het lege word-scherm te kijken en na te denken over deze vraag die onverwachts enorm triggert.

So breathe in deep
Let's float here for a while
Is it healing me or drowning me?
The more I live, the less I know

Michael Pritzl, The Violet Burning

 

Zie ik uit naar de vijfde editie van Graceland Festival? Natuurlijk. Tegelijkertijd realiseer ik me dat we de afgelopen maanden vooral bezig zijn geweest met enorm hard werken. Met heel veel plezier overigens. Wat wordt de indeling van het terrein? Hoe gaan we de zaken uit het verbeterplan oppakken? En de horeca? Wie komen ons dit jaar verblijden met lekker eten? Wie komen er spelen en spreken tijdens deze editie? Onze jongst geboekte spreekster zorgde met name deze week voor drukte. Al is het maar in ons hoofd en hart. De soms ronduit akelige manier waarop we elkaar in deze tijd tegemoet treden en denken alle antwoorden te hebben (of op z’n minst een groot deel) is mijns inziens niet persé heel inspirerend. Tegelijkertijd maakt het voor mij de noodzaak van Graceland Festival zo enorm zichtbaar. Een plek waar je mag ‘zijn’. Zonder oordeel. Met je zekerheden. Je onzekerheden. Je geloof, of ongeloof. Je overtuiging. Of het gebrek daaraan.

Voor mij zijn geloven en de overtuigingen die ik daarbij vanzelfsprekend vond in de loop der jaren heel anders geworden. Iets met meer liefde en mildheid. Het heeft zijn weerslag gehad op hoe ik naar de wereld kijk, of kleiner: naar mijn directe omgeving. En nog dichter bij huis: hoe ik naar mezelf kijk. Of zoals Michael Pritzl van The Violet Burning zingt: ‘the more I live the less I know’. 

Laten we elkaar ontmoeten.

Liefde, Richard

The Violet Burning - Underwater

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.