Veelgestelde vragen

Graceland helemaal.

Algemeen

Hebben jullie al een timetable?

Deze zetten we op onze website een paar weken voor het festival. Nog even geduld!

Waar is het festival?

Het festival vindt plaats op de Paasheuvel in Vierhouten. Het adres van deze prachtige locatie op de Veluwe is ‘t Frusselt 30 te Vierhouten.

Ik ben vegan/vegetariër. Moet ik op het festival mijn eigen soep van brandnetels trekken?

Goed idee! Geef dan meteen een workshop 'overleven in de natuur!'

Maar gelukkig zorgen wij ook dat er genoeg vega(n) opties op het menu staan om van te genieten! 

(En het vlees dat wél op het menu staat is biologisch)

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Op het kampeerterrein mag je je eigen eten en drinken nuttigen. Op het festivalterrein is dit niet toegestaan. Maar.. dit wil je ook helemaal niet! Ook dit jaar zullen we zorgen voor een watertandend aanbod van eten en drinken op het festivalterrein.

Wanneer vindt Graceland Festival plaats?

Het festival is van donderdag 13 augustus t/m zondag 16 augustus. Kun je niet het hele weekend? Vanaf 1 april zijn er ook dagtickets verkrijgbaar.

Mag ik overal op de Paasheuvel komen?

Na zonsondergang mag je niet op de achtergelegen hei komen. Dit heeft te maken met veiligheid van de flora en fauna. Het Jagersnest (restaurant) tegenover de speeltuin is uitsluitend voor campinggasten. Zij serveren niet aan festivalbezoekers.

We zijn te gast op de Paasheuvel. Er zijn campings om ons heen, en meerdere toeristen. Houd rekening met hen.

Vanaf hoe laat ben ik welkom?

Op donderdag 13 augustus ben je vanaf 9:00 welkom op het kampeerterrein om je tent op te zetten, caravan neer te zetten of in de pipowagen je bed op te maken. Het festivalterrein is vanwege de veiligheid dan nog niet open, want we zijn nog druk aan het opbouwen. Vanaf 17:00 opent ook het festivalterrein en de horeca.

Kan ik mijn telefoon ergens opladen?

Bij onze infostand is er een mogelijkheid je telefoon tegen betaling op te laden.

Wat zijn de openingstijden van het festival?

Donderdag 13 augustus | Vanaf 09:00 – kampeerterrein open | 17:00 – 02:00 festivalterrein en horeca open

Vrijdag 14 augustus | 09:00 – 02:30 festivalterrein open

Zaterdag 15 augustus | 09:00 – 02:30 festivalterrein open

Zondag 16 augustus | 09:00 – 14:30 festivalterrein open

Mogen kinderen ook mee?

Zeker! Voor kinderen van de basisschoolleeftijd is er een tof kinderprogramma. Dit is op de vrijdag en zaterdag, in de ochtend van 10.00 tot 12.30 en middag van 14.30 tot 17.00. Voor de baby's en peuters is er op deze tijden oppas. Als je een kind/baby kaart hebt gekocht, ontvang je op het opgegeven mailadres nog meer informatie en de mogelijkheid om je kind alvast in te schrijven.

Verkopen jullie oordoppen?

Jazeker, deze zijn te koop bij onze infostand. We verkopen Thunderplugs voor 1 muntje

Is er vertaling bij internationaal programma?

Bij de lezing van Nadia Bolz-Weber op zaterdag is geen vertaling aanwezig. Dit geldt ook voor ander internationaal programma. Uitzondering hierop is de zondagviering. Die proberen we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, daarom denken we graag mee met de mensen die vertaling nodig hebben. Mocht je behoefte hebben aan vertaling terwijl dit niet door ons aangeboden wordt: voel je vrij dit vanuit je eigen kring te regelen. 

Wat nu als het regent?

Bij slecht weer sta je droog in de Zonnehal en in alle andere tenten. Op het horecaplein staan er waterdichte parasols. Alleen bij het bospodium word je nat. Neem bij natte weersvoorspellingen een poncho, plu (liever niet bij het podium) en regenlaarzen mee. (Koud? Geen zorgen, we hebben heerlijke terrashaarden op het horecaplein waar bezoekers zich met een warme kop thee om heen kunnen verzamelen).

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Dat kan begin 2020, houd onze website en socials in de gaten!

Zijn er kluisjes aanwezig?

Nee, die zijn er niet. Ons advies: travel light! Neem niet teveel waardevolle spullen mee waar je naar moet omkijken. Zonde van je aandacht; er is zoveel moois mee te maken op het festival!

Is het terrein rolstoelvriendelijk?

Op Graceland Festival kan je ook met rolstoel terecht. Er is een aangepast sanitairgebouw en op enkele plekken na (De Oase en Kunst van de Stilte) kun je het hele programma volgen.

Voor meer informatie en overleg over de toegankelijkheid van het terrein, mail naar info@gracelandfestival.nl

Waar kan ik mee betalen?

Op het festival betaal je je eten en drinken met muntjes. Deze zijn bij de kassa verkrijgbaar voor €2,40 per stuk. We verkopen ze per 5. Je kunt ze zowel contant als met PIN betalen.

Hoe zit het met vervoer en parkeren?

Spreek je waardering voor het prachtige terrein waar we mogen verblijven uit, door met het OV te komen. Vanaf station Nunspeet pak je de bus naar halte Noordkampen in Vierhouten. Vanaf daar is het slechts 4 minuten lopen naar het festivalterrein. Of je pakt bus 112 vanaf station Nunspeet of busstation Wittenberg (voor bijv. de mensen die uit Ede of Arnhem komen). Géén gedoe met parkeren, en zeg nou zelf; zo’n bus vol met mede-festivalgangers, daar word je toch vrolijk van! Nodig meteen de buschauffeur uit voor het festival 🙂

Een andere optie waardoor de bomen van de Paasheuvel je nóg vrolijker tegemoet ruisen, is dat je zorgt dat je met iemand kan carpoolen. Maak gebruik van onze Facebook event pagina om in contact te komen met mogelijke medereizigers.

Kom je met de auto? Dan koop je een parkeerticket. Een dagkaart kost €10, het hele weekend parkeer je voor €15. Volg de aanwijzingen op de borden en van onze parkeermedewerkers.

Tickets

Ik heb een dagkaart. Mag ik ook blijven overnachten?

Een dagticket is niet geldig om te blijven overnachten. Wil je toch graag blijven slapen op het terrein? Koop dan een ticket [€15 per persoon, per nacht] bij onze infostand.

Kan ik ook een dagkaart kopen?

Ja! Vanaf 1 april zijn de dagtickets online.

Hoe kom ik aan mijn tickets?

Een overzicht van al onze tickets vind je hier. Tot en met woensdagnacht 14 augustus 23:59 kun je online je tickets kopen. Daarna kun je alleen nog je ticket aan de kassa kopen, maar daar zijn ze wel duurder.

Als je het festival alleen op zondag komt bezoeken, krijg je gratis toegang. In verband met de veiligheid vragen we je wel een ticket voor de zondag aan te schaffen. Dat kan online, tot vlak voor je aankomst, of aan de kassa op het festival.

Kamperen

Hoe kom ik het kampeerterrein op?

Volg de aanwijzingen van de medewerkers op als je op het kampeerterrein aankomt met je tent, vouwwagen, caravan of camper.

Wat is er aanwezig in een safaritent?

Een safaritent heeft zes stapelbedden per tent zodat je er met 12 mensen kunt overnachten. In de Safaritent zit geen stroom, toilet of keuken.

Hoe groot mag mijn kampeermiddel zijn?

We gaan er vanuit dat mensen met gemiddelde kampeermiddelen komen. Dus zolang je niet met een circustent richting Graceland komt is alles prima. 

Zijn er verschillende kampeervelden?

Dit jaar is er voor het eerst een apart veld voor de mensen die graag slapen 's nachts: Vredigveld. Hier is stroom aanwezig en een toilet- en douchegebouw. Tussen 23:00 en 7:00 is het hier stil. Doordat het iets verder van het festivalterrein af ligt, is het ook perfect voor gezinnen met (kleine) kinderen. Je hoeft geen plek op Vredigveld te reserveren, er is genoeg ruimte. 

Wat is er aanwezig in een pipowagen?

In een pipowagen zijn drie stapelbedden aanwezig zodat je met zes personen kunt overnachten. Let op lange mensen: er zijn twee stapelbedden van 180 cm en één stapelbed van 200 cm. In de Pipowagens zit geen stroom, toilet of keuken.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Als het antwoord op je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen staat, mail dan naar info@gracelandfestival.nl. We doen dan ons best je vraag alsnog zo goed mogelijk te beantwoorden. Ook via onze social media kanalen kun je je vraag, opmerking of suggestie kwijt. Je vindt ons op FacebookTwitter en Instagram.

Mag ik BBQ'en of een kampvuur maken?

Op het kampeerterrein zijn barbeques en kampvuren verboden. Koken op het kampeerterrein mag wel op gas.

Enne..

Is Stichting Graceland Festival een ANBI stichting?

Graceland Festival heeft geen ANBI status. We zijn nog wel opties aan het onderzoeken voor de Stichting Vrienden van Graceland Festival.

Ik vind jullie tof! Hoe kan ik Graceland Festival supporten?

Graceland Festival kan bestaan door de steun van fondsen en sponsoren, maar ook dankzij supporters die ons maandelijks steunen.  Wil je meebouwen aan Graceland Festival? Check alle mogelijkheden voor support en samenwerking hier. Of je nu een particulier bent met een groot hart voor ons festival, of een ondernemer die kansen ziet; we zien je aanmelding graag tegemoet. O, ja: je krijgt dan ook nog eens een fijne korting op je kaart.

Wat doe ik met mijn afval?

Volg de aanwijzingen op voor het weggooien van afval. Er zijn verschillende afvalpunten, maar we moedigen je aan zo min mogelijk afval te produceren. 

Wat moet ik doen in nood of bij calamiteiten?

Mocht je een melding willen doen of heb je 112 nodig? Bel dan ons nood- en meldingennummer. Je krijgt dan de centrale post van veiligheid aan de lijn. Wij gaan kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.

NOOD- of MELDINGENNUMMER: 050-2057600

Sla dit nummer nu gelijk op in je telefoon onder Graceland noodnummer. Dan heb je het altijd bij de hand wanneer dat nodig is.

Mag mijn hond mee?

Helaas zijn honden niet toegestaan op het terrein, tenzij daar een medische noodzaak voor is. Neem dan contact met ons op via info@gracelandfestival.nl.

Wat vind ik waar op het terrein?

Aan de kassa ontvang je een tof programmaboekje, met daarin de plattegrond van het terrein. Mocht je toch niet vinden wat je zoekt, dan kun je één van onze medewerkers aanspreken, te herkennen aan hun zwarte crew shirt en vriendelijke gezicht 🙂

Een overzicht van de belangrijkste plekken:

 

Informatie & Kassa

Bij het infopunt kun je terecht met al je praktische vragen. Bij de kassa koop je je festivalticket, of laat je je online gekochte ticket checken door één van onze medewerkers. Ook koop je hier munten waar je bij onze horeca mee moet betalen.

 

EHBO

Ben je gewond of voel je je niet goed? Je kunt terecht bij ons EHBO punt voor eerste hulp.

 

Merchandise

We verkopen ook dit jaar weer toffe Graceland Festival merchandise. Scoor jouw t-shirt, notebook, patch of bierviltjes bij onze merch-stand!

Kan ik ook een gift overmaken?

Super dat je Graceland Festival met een gift wilt steunen! Je gift is welkom op NL50RABO0301758492 t.n.v. Stichting Graceland Festival.

Bedankt!

Stel een vraag