Hoofdsponsoren

Graceland overal.

 

De Leven

De Leven is begonnen als een initiatief van twintigers dat iets heeft met geloven: haat of liefde, heimwee of allergie. Onze ervaring is dat deze uitersten tot de meest boeiende gesprekken leiden, zolang je met respect met elkaar om weet te gaan. Toen De Leven vorig jaar een programmaonderdeel op het Graceland Festival mocht verzorgen, proefden we deze zelfde atmosfeer. We ontmoetten gelijkgestemden, jazeker, maar ook gelovigen die onze allergiezone binnentraden. Wat ons betreft is dat part of the game en zorgen schurende gedachtegangen ervoor dat er goede gesprekken worden gevoerd en eigen standpunten en gedachten worden geprikkeld.

Het Graceland Festival is voor ons een vrijplaats waar dit uitdagende gesprek gevoerd kan en mag worden, bij het kampvuur, onder het genot van een biertje. De Leven is powered by Remonstranten, een kerkgenootschap dat pleit voor een vrij en verdraagzaam christendom. Deze vrijheid, deze verdraagzaamheid, vinden we terug op het Graceland Festival.

Een aantal dagen word je ondergedompeld in een bubbelbad van warme mensen, goede sprekers, heerlijke muziek en hopelijk een stralende zomerzon zodat er ook wat bijgeslapen kan worden in het zachte gras. Een heel aantal positieve factoren die alleen maar kunnen bijdragen aan nieuw te maken herinneringen, aan goede gesprekken over het leven, over de zin van het leven en de zinloosheid daarvan misschien. Twijfels, verdriet, blijdschap en vreugde, op het Graceland Festival mogen ze naast elkaar bestaan zonder dat er direct antwoorden zijn. Dit is waar we met De Leven warm van worden en waarom we het Graceland Festival met heel ons hart steunen en ondersteunen.

 

 

 

Protestantse Kerk 

De Protestantse kerk in Nederland is onderdeel van een internationale gemeenschap waarin mensen geloven in een liefdevolle God. De kerk is daarvoor een fysieke plek waar mensen meer kunnen leren over die God en waar ze die liefde met elkaar willen delen. De mensen en de kerk zijn een broedplaats van drie kernelementen: geloof, hoop en liefde. Deze elementen vertalen zich ook in maatschappelijke betrokkenheid. Via de lokale diaconie├źn is de kerk een belangrijke steun voor mensen in de knel.

In de Protestantse Kerk worden conventionele vormen van gemeenschap zijn, aangevuld met experimentele vormen. Pioniers zetten kerkvormen op die een plek bieden aan mensen die niet (meer) naar een kerk gaan. Deze vormen zijn nieuw en anders en sluiten aan op de wensen van verschillende groepen mensen, zoals creatievelingen, wetenschappers of juist een combinatie van allerlei type mensen. De Protestantse Kerk stimuleert de formatie hiervan vanuit de overtuiging dat velen misschien niet veel in een conventionele kerk komen, maar onverminderd behoefte hebben aan zingeving en samenzijn.

Graceland Festival is een mooi voorbeeld van een plek waar ruimte is voor allerlei mensen, zowel kerkelijk, als pioniers, als zoekend, als seculier. Daarom heeft de Protestantse Kerk de mogelijkheid om hoofdsponsor te worden met beide handen aangenomen. Graceland Festival biedt prikkelende praters, intieme muzieksets, rustgevende meditatie en kritische kleine kunst. Het festival inspireert tot een liefdevol samenkomen van diversiteit. Daarin zitten veel overeenkomsten met de kerk, die een oefenplaats wil zijn van diverse mensen. Een plek om te geloven, maar ook om te twijfelen, om troost te vinden en het leven te vieren. Daarom is de Protestantse Kerk op zijn plek op Graceland Festival. We zullen verhalen delen van geloof, hoop en liefde.