Direct naar content
Logo Graceland festival

Perskit

Graceland Festival is hét festival waar je aan het eind van de zomer terecht kunt voor een feestelijke afsluiter van je zomer. Graceland Festival is er voor iedereen en biedt ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil; met God. Van 18 – 21 augustus 2022 wordt Scoutinglandgoed Zeewolde omgetoverd tot een creatieve, open ruimte vol fijne Graceland vibes.

Graceland Festival
Graceland Festival verrast met eigenzinnige kunst, inspirerende ideeën, ontroerende liedjes en knallende shows. Dwalend over het veelkleurige festivalterrein is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek, voor feest en verstilling. In muziek, kunst en lezingen komen grote en kleine thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid. Overnacht op een prachtig kampeerterrein, ontwaak bij een pianoconcert, blader met koffie in de hand door het aanbod van de boekentent. Een vrolijk kinderdorp, een eigen plek voor tieners, foodtrucks met heerlijke maaltijden en speciaalbieren maken het aanbod compleet.

Graceland Festival verrast met eigenzinnige kunst, inspirerende ideeën, ontroerende liedjes en knallende shows.

Jaarthema ´Heel de Wereld´
Het jaarthema van Graceland Festival 2022 is ‘Heel de Wereld’. Met dit thema gaan alle zintuigen open voor hoe de wereld is gevuld met een rijkdom aan culturen en diversiteit. Hoe prachtig complex is het leven op deze planeet en hoe is iedereen, dichtbij en ver weg, met elkaar verbonden? Heel de wereld staat ook voor het ‘helen’ van de wereld: Hoe kan onze planeet genezing vinden en wat is daarvoor nodig?

Programma
Muziek, sprekers, kunst, horeca en veldprogramma; alles zal bijdragen aan een editie waar de bezoeker zal worden uitgenodigd op reis te gaan. Op reis door andermans perspectieven, voortgestuwd door de ritmes van muzikanten, aan tafel met oude of nieuwe vrienden, verrijkt door boeiende inzichten en verhalen. Graceland Festival is dé plek om te landen, inspiratie te vinden, te ontdekken dat je niet alleen bent en waarvandaan je met nieuwe bezieling weer verder trekt.

Er is volop ruimte om te zoeken, te vieren en te experimenteren

Zo kun je ‘trouwen met de wereld’ in een kapel gemaakt van festival-afval door kunstenares Maria Koijck. Amerikaanse auteur en Instagram-grootheid Cole Arthur Riley opent het in Nederland nog prille gesprek over hoe huidskleur en slavernijverleden impact hebben op geloof en spiritualiteit. Piepjonge Ugandese klimaatactiviste Vanessa Nakate zal helpen de ongemakkelijke waarheid onder ogen te zien van klimaatverandering op het zuidelijk halfrond. Ook verwelkomt Graceland Festival twee fikse headliners deze zomer: met de Amerikaanse band Gungor een glansrol voor de spirituele reis en publiekslieveling Trinity die hemelse feestjes bouwt met wereldmuziek.

Hoofdsponsoren
Dit jaar wordt Graceland Festival ondersteund door twee enthousiaste en betrokken hoofdpartners:Tearfund en de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Zij dragen met hun steun bij aan een prachtig festival in 2022.

Tickets en informatie
Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website. Middels onze nieuwsbrief en op social media komen speciale kortingsacties voorbij en wordt het laatste nieuws gedeeld. Volg het festival via de website, op Facebook, Instagram en Twitter.

Graceland Festival
www.gracelandfestival.nl
www.facebook.com/gracelandfestival
https://twitter.com/gracelandfest
www.instagram.com/gracelandfestival

Persberichten
Wil je onze persberichten ontvangen? Stuur een mailtje naar info@gracelandfestival.nl en we voegen je toe aan de maillinglist.

De pers op Graceland Festival
Fijn als je aandacht wil geven aan Graceland Festival middels jouw mediakanaal. Ook verwelkomen we graag media en journalisten op Graceland Festival. Stuur hiervoor een mail naar info@gracelandfestival waarin je alvast aangeeft op welke manier je zichtbaarheid wil geven aan Graceland Festival.

Beeldmateriaal

Download hier beeldmateriaal

Stel een vraag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.