Nadia Bolz-Weber

Nadia Bolz-Weber

Spreker

Voor het eerst in Nederland!

Nadia Bolz-Weber is Luthers voorganger en oprichter van House for All Sinners and Saints in Denver, Colorado (USA), een atypisch en bont gezelschap waar ze zich meer dan tien jaar met hart en ziel aan heeft verbonden. Als voormalig stand-up comedian en herstellend alcoholist is haar rauwe, eerlijke en cut-the-crap geluid enig in zijn soort. Met haar spraakmakende en met vlagen controversiële ideeën en acties vult ze haar herder-zijn op unieke en vernieuwende manier in, en beroert daarmee wereldwijd menig mensenleven.

Ze schreef meerdere boeken waarvoor ze putte uit het intensief optrekken met haar gemeenteleden, mensen die vaak buiten de braaf-burgerlijke boot vallen. In Pastrix; The Cranky, Beautiful Faith of a Sinner & Saint (2013) en Accidental Saints (2015), onder de titel Vrijspraak voor Losers in het Nederlands uitgegeven door KokBoekencentrum, betoogt ze vurig dat God zich laat vinden in alle mensen, misschien vooral in hen van wie je het het minst verwacht. Haar nieuwste boek SHAMELESS: A Sexual Reformation verscheen in januari 2019. In dit boek betoogt ze gepassioneerd een correctie op gangbare christelijke ideeën over seks, gender en lichamelijkheid. 

Nadia tourt in eigen land en internationaal als spreker en gesprekspartner, en krijgt podium op uiteenlopende toonaangevende platforms, zowel binnen als buiten de christelijke scene. 

De komst van Nadia Bolz-Weber naar Graceland Festival is mede mogelijk gemaakt door Lazarus, KokBoekencentrum en het Nederlands Luthers Genootschap

Let op: bij deze lezing is geen vertaling aanwezig.

 

Nadia Bolz-Weber, pastor

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.

Waar en wanneer

Dag
Tijd
Podium
Sat 17 Aug
15:00 - 17:00
Zonnehal