The Violet Burning

The Violet Burning

Muziek

Ze zijn terug!

Razende rock die druipt van schoonheid met een goede dosis drumvirtuositeit. Het christelijk geloof is een belangrijk thema in het werk van 'The Violets', die zich uit in odes aan de liefde terwijl het ondertussen zijn figuratieve vuist in richting het tijdperk van deze dag heft. Hun muziek gaat van zacht peinzende, harmonieuze melodieën naar een algehele waas van hectische gitaren. Dompel je onder in de epische rock van The Violet Burning en laat je meenemen in wat ze zelf noemen "een multi-sensorische esthetische ervaring". Dat belooft wat. 

Het is de hoop dat "elke hoek van ons hart en onze ziel" wordt gemaakt voor iemand die meer van ons houdt dan we ooit zullen begrijpen.

The Violet Burning 

The Violet Burning werd in 1990 in Orange County (Californië, USA) opgericht door Michael J. Pritzl, die nog altijd de frontman van de band is. De verdere bezetting is steeds wisselend geweest, ook verschoof de thuisbasis van de band naar Boston. De muziek van de band wordt onder meer als gitaarrock omschreven en het christelijk geloof is een belangrijk thema in het werk van The Violet Burning. De muziek van de band is via onafhankelijke platenlabels en in eigen beheer uitgebracht. Pritzl heeft ook een aantal soloprojecten gedaan.

The Violet Burning maakt muziek die gaat voor de ervaring. Hun album 'The Story of Our Lives' beschrijven ze dan ook niet alleen als een auditieve ervaring, maar ook "een multi-sensorische esthetische ervaring". Op deze manier tart het de matige normen van vandaag, en biedt het een ongelooflijke sonische ervaring naast een meeslepende lyrische reis.

The Violet Burning - Mon Désir

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.

Waar en wanneer

Dag
Tijd
Podium
Fri 16 Aug
22:45 - 00:00
Zonnehal
Sat 17 Aug
20:00 - 20:15
Tongval