Hidden Land

Hidden Land

Muziek

Het is een gesprek van het mooie en het pijnlijke

- Audrey Ebbs

"Het gesprek dat tot stand wordt gebracht, is misschien wel het meest opvallend aan de muziek van Hidden Land. Myles O'Mainnian uit Californië (USA) en Johan Lager uit Stockholm (Zweden) creëren een geluid dat esoterisch en opwindend is. Het is een gesprek van het mooie en het pijnlijke, geuit door voornamelijk woordeloze vocalen en aanzwellende strijkers. Het nodigt uit tot een lange stilte; een reflecterende ruimte waarin de onverwachte wendingen van elke song veel op het leven zelf lijken." 

-  Audrey Ebbs (Awarded Writer/Netflix Original Producer) over het album Perspectives
 

Hidden Land brengt met hun debuut misschien wel een van de meest perfecte albums van 2018 uit. 

Eric de Boer - HiFi.nl

"Sommige debuutalbums komen zo kneiterhard binnen, dat het de luisteraar meteen doet verwonderen of zo’n krachtig concept in de toekomst wel geëvenaard kan worden. Het album Perspectives van het duo Hidden Land is zo’n plaat. Met prachtige vocalen omlijste, veelal analoge folkmuziek, die de ziel weet te beroeren."

Hidden Land brengt met hun debuut misschien wel een van de meest perfecte albums van 2018 uit. Simpelweg omdat de muziek zo mooi, zo intens en tegelijkertijd ook zo enorm ongrijpbaar is. Ik zou nog pagina’s vol kunnen tikken met een omschrijving van de muziek, maar dan doe ik het werk van dit duo nog steeds geen eer aan. (...) Ga ervoor zitten, vrij van storende elementen van het dagelijkse leven en laat de muziek op je inwerken. Perspectives is een Europees-Amerikaanse kruisbestuiving van invloeden die voor beide continenten herkenbaar zijn, maar mondt uit in een welluidend geheel dat zijn intrinsieke kracht aan pure compositorische een muzikale kwaliteiten ontleent. Een plaat om verliefd op te worden.

Review Perspectives op HiFi.nl

Hidden Land - Remind me

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.

Waar en wanneer

Dag
Tijd
Podium
Fri 16 Aug
20:45 - 21:45
Zonnehal
Thu 15 Aug
20:00 - 20:45
Bospodium