Karel Smouter

Karel Smouter

Spreker

Karel Smouter (1983) is journalist en docent, gericht op verandering. Als journalist stond hij aan de basis van Lighthouse Reports, een mediacollectief dat op innovatieve wijze verslag doet van thema's als klimaat, conflict en ontwikkeling. Ook adviseerde hij kerken over jeugd en innovatie en stond hij aan de basis van 7keer7, een roadtrip op weg naar een nieuw soort christendom. Deze roadtrip leidde tot de oprichting van Lazarus, een platform voor zoekende gelovigen. 

Ook was hij verantwoordelijk voor het opnieuw in de markt zetten van opinietijdschrift cv-koers, dat verder ging als De Nieuwe Koers. Daarna werd hij één van de founding editors van online platform De Correspondent, waar hij een jaar lang over migratie schreef en ruim drie jaar in de hoofdredactie werkzaam was. Tegenwoordig draagt hij zijn kijk op journalistiek over aan een nieuwe generatie journalisten, op Hogeschool Windesheim te Zwolle. 

Met een aantal van hen begon hij Derestvan.nl, een persbureau met verhalen over Nederland buiten de Randstad. De andere helft van zijn werk schrijft hij tegenwoordig over thema's als migratie, religie en Oost-Nederland, vanuit zijn nieuwe woonplaats Deventer.

Waar en wanneer

Dag
Tijd
Podium
Fri 16 Aug
19:45 - 20:45
De Riemer