Frank van Essen

Frank van Essen

Muziek

Het is uiterst zeldzaam om een topklasse-drummer te vinden die zo prachtig viool kan spelen. Voeg daar vaardigheden aan toe als componist, arrangeur en producer, en je kunt je voorstellen dat het muzikale resultaat bijzonder speciaal is. Frank van Essen staat vooral bekend om zijn krachtige drumwerk en vioolspel voor de Britse band Iona en zijn strijkers voor DJ Martin Garrix, maar daarnaast waagt hij zich aan een zoektocht naar een geheel eigen muzikale wereld.

Het neemt letterlijk beslag op je aandacht, niet alleen je oren. 
Donny Limbert

Frank van Essen onlangs uitgebrachte album 'Sanctum' werd met lof ontvangen. Het woord sanctum heeft verschillende betekenissen, maar het belangrijkste is een afgescheiden ruimte, een heilig gebied - een schrijn, een tempel, een kerk. Maar maak niet de fout om te denken dat deze 'ambient' muziek is bedoeld is achtergrondmuziek - verre van dat. De muziek is zeer geschikt om je tot contemplatie te brengen, maar is ook vol vuur, passie en melodische verkenning. Het is alsof van Essen de uitersten van percussie en melodie samenbrengt in een adembenemende muzikale alchemie, die muzikale beelden oproept in het verstilde hart. 

"Kunst zoals dit is vandaag zo nodig in onze maatschappij en dit is zo prachtig gemaakt, het neemt letterlijk beslag op je aandacht, niet alleen je oren. Frank injecteert zo'n schoonheid in deze opname dat een gevoel van verwondering wordt heroverd, zelfs in degenen onder ons die misschien een paar te veel jaren geleefd hebben en zich ongemerkt hebben laten ontvluchten". - Donny Limbert

Frank van Essen - Sanctum

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.

Waar en wanneer

Dag
Tijd
Podium
Sat 17 Aug
20:45 - 21:45
Zonnehal