Direct naar content
Logo Graceland festival

Alleen is oké-cafe

  • Spreker

In 2050 is de helft (!!!) van Nederland single, terwijl de maatschappij (nog) vooral ingesteld is op stelletjes en gezinnen. Alleen uit eten is ongemakkelijk, singles kunnen geen huis kopen, partnerkorting geldt niet voor vrienden, eenpersoonstoeslagen op hotelkamers, bijna net zoveel afvalstofheffing betalen als je buren met 2 kinderen…

Al jaren vraagt Marjon Moed aandacht voor een gelijkwaardigere positie van alleenstaanden in onze samenleving, waarbij ze het NOS journaal haalde door een pop-up restaurant op het Binnenhof te zetten met alleen maar tafeltjes voor één. Alleen zijn moet genormaliseerd worden, vindt Marjon. Haar gelijknamige Facebook community heeft inmiddels duizenden leden, en ook de petitie die zij startte is al meer dan 15.000x getekend. 

Iedereen met en zonder relatie is van harte welkom in het “Alleen-is-oké-café”. Ga onder leiding van Marjon het gesprek aan over de veranderende norm in de samenleving, en wat dat betekent voor de toekomst.

Creatief mogelijkmaker Marjon Moed maakte in 2018 de serie ‘Single’ (BNNVARA) waarin ze op zoek ging naar de vraag waarom ze nog single is en of dat eigenlijk een probleem is.  In 2020 maakte ze de 6-delige webserie ‘Holy Shit’ (Lazarus/EO), om uit te zoeken of ze nog iets wilde met het christelijk geloof. Vorig jaar loste ze tijdens het Graceland Festival samen met haar zus problemen van bezoekers op met op met ‘De Oploskoffie’ en dit jaar is ze hier met het ‘Alleen-is-oké-café!

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Vrijdag 18 augustus 22:00 – 23:00 De Vrienden
Share the love!