Direct naar content
Logo Graceland festival

De Biecht

  • Performance
  • Veld

Theatergroep ‘MeMo’ draagt ook dit jaar weer bij aan het thema van Graceland ‘Heel de mens’. De mens in zijn geheel of de genezing van de mens, het is maar hoe je het leest. Als er vergeving is, kan er genezing zijn: dat is dit jaar het uitgangspunt van deze performance. Theater over vergeving vragen, de schaamte voorbij gaan en over je eigen schaduw heenstappen.

Rieuwerd Medema is docent drama en creatieve expressie. Hij wil graag beelden maken om die te laten buigen voor onze God. Beelden die tot de verbeelding spreken en raken aan de ziel om zo in contact te komen met de ander en samen versteld te staan over de grootheid van de schepper.

Als tweede van dit duo, weet therapeut en theatermaker Dick Mostert als geen ander je te bepalen bij jouw menszijn. ‘Je kunt niet zonder je lichamelijkheid, zonder aanraking, ook niet in Coronatijd,’ zo zei hij onvermoeibaar de afgelopen jaren. Een markant figuur op het Graceland Festival met een eigenzinnige kijk op de dingen, op de mens en op onze interactie. Eerder speelde hij al met het Waagspel, dat hij op meerdere festivals regisseerde.

Share the love!