Direct naar content
Logo Graceland festival

De stilte is een lofzang

  • Veld

In een digitale economie is aandacht het kostbaarste goed. Door apparaten uit te zetten, herwinnen we onze eigen tijd en zijn we weer een analoog mens. In dit kunstwerk wordt de symboliek van de tuin uitgewerkt; uitgaande van het concept van de omsloten Middeleeuwse kloostertuin als toevluchtsoord en heiligdom. Blijf even in deze (binnen)tuin. Zie wie je bent. Luister naar de stilte. Wat je hoort is meer dan woorden. De stilte is een lofzang.

Josefien Alkema is beeldend kunstenaar die in haar werk ruimte maakt voor de mystieke ervaring. Mystiek gaat behalve over een gevoel van eenheid ook over een betekenis die de stilte, de ruimte en de natuur laat zien. Een diepere laag van de zichtbare werkelijkheid; alledaagse dingen kun je met andere ogen bekijken.

“Als ik buiten ben, voel ik me opgenomen in de ruimte, één met de natuur. Wat ik in het landschap ervaar, verwerk ik in beelden waarin de beweging van de natuur te zien is. De dynamiek, structuren en verstilling, de gelaagdheid van het landschap laat ik zien in tekeningen, collages en papiersculpturen.”

Share the love!