Direct naar content
Logo Graceland festival

Geldstress

  • Schuldhulpmaatje
  • Spreker

Er zijn een aantal zaken die we móeten bespreken bij een jaarthema over ‘Heel de Mens’. Geld is daar absoluut één van! Want of je er nu van bulkt, een keurig modaal inkomen hebt, net kan rondkomen of te weinig hebt: niemand van ons is immuun voor de levensbepalende kracht van geld. Voor de mensen met geldzorgen en/of schulden moet hier dagelijks mee geworsteld worden. Voor de mensen met genoeg, zou geld misschien wel een grotere worsteling mogen zijn.

Want hoe ga je wijs en medemenselijk om met de geldstroom die via jouw portemonnee loopt? Tijd om het te hebben over geldstress! Want de hele mens is ver te zoeken als je huwelijk kapot is, je een ziekte hebt om mee te dealen of een baan waar je net niet van rond kunt komen. Deze life-events kunnen je uit het veld slaan. Mensen met geldzorgen ervaren die gebrokenheid niet alleen in hun portemonnee. Het raakt je op alle vlakken van je leven. Waarom wachten we gemiddeld 5 jaar totdat we hulp inschakelen? Welke rol speelt stress in dit alles? En wat kunnen we nu écht voor elkaar betekenen? Hoog tijd om die lievige woorden ‘omzien naar elkaar’ opnieuw betekenis te geven!

Tom Kolsters van SchuldHulpMaatje Nederland geeft je een lesje geldstress, waarin je aan den lijve zult ervaren welke impact dat heeft. Tom is werkzaam voor SchuldHulpMaatje Nederland als projectleider van het preventieprogramma “Red je het wel?”

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Vrijdag 18 augustus 15:00 – 16:00 De Vrienden
Share the love!