Direct naar content
Logo Graceland festival

Gerson Main

  • Muziek

Gerson Main speelde in de bands van o.a. Typhoon, Dio en Akwasi, maar komt volledig tot zijn recht met zijn eigen muziek. In 2015 schitterde hij in de finale van talentenjacht De Beste Singer-songwriter van Nederland met zijn poëtische teksten op dansbare ritmes. Na het programma bracht hij de single ‘Ik weet niet hoe uit’ en ‘Deejay’ uit en stond hij op Noorderslag.

In 2016 kwam zijn debuutplaat ‘De Slechtste Singer-songwriter van Nederland’ uit en een clubtour door het hele land en grote festivals volgde. Daarna maakte en speelde hij, mede als knipoog naar de vluchtelingenproblematiek, zijn eerste muziekvoorstelling ‘Ga weg, maar blijf’. Deze voorstelling vertelde het verhaal van Nederland dat onder water stond, waardoor de mensen gedwongen werden te vluchten. Een deel daarvan kwam terecht in Suriname bij Gerson de strenge kampbewaarder die per ongeluk verliefd werd op een van de vluchtelingen.

Op dit moment werkt hij aan zijn tweede album dat samen zal gaan met een theatervoorstelling en een dichtbundel met als thema ‘het ouder worden.’ Een reis die we allemaal maken als mens. Daarmee zijn we bijzonder dankbaar hem te mogen verwelkomen als onderdeel van ‘heel de mens’

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Vrijdag 18 augustus 21:00 – 22:00 Grasland
Share the love!