Direct naar content
Logo Graceland festival

Heelzucht

  • Spreker

Heelzucht: wie redt ons van de heelheid?

Katie is zevenentwintig en al meer dan tien jaar in therapie. Met coaches, paarden, EMDR, psychologen, geleide meditaties, DSM-5 labels, somatic practices, EFT, zelfhulpboeken, podcasts over intergenerationeel trauma, sporten, de AI versie van Esther Perel, familieopstellingen en eindeloos ‘healing’ gerelateerd advies op Instagram zoekt ze naar heelheid en innerlijke rust… En daar word je doodmoe van.

Wat moet een mens doen om heel te worden? Vrienden, boeken en therapeuten hebben haar verteld dat heelheid ligt in de gebrokenheid omarmen. Dat je rust alleen vindt in de onrust accepteren. Om heel te worden lijkt het er dus op dat je heelheid moet opgeven. Maar hoe doe je dat? Kan je losbreken uit de hele ‘trauma work’ en ‘healing’ trend en industrie, en hoe dan verder? In Heelzucht onderzoekt Katie de vragen: Wat moet je verliezen om heel te worden? En wie wordt daar nou echt beter van?

Katie Vlaardingerbroek (1996) is schrijver, spreker en maker. Ze heeft theologie en religiewetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Glasgow. Hierbij heeft ze zich o.a. verdiept in lichamelijkheid, seksualiteit, beperking en trauma (theologie). Terug in Nederland heeft ze de BBL-opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg gevolgd. Ze werkt nu als cultuuronderzoeker voor een zorgorganisatie en maakt voorstellingen rondom maatschappelijke thema’s, waarbij ze theater, spoken word en muziek inzet.

Share the love!