Direct naar content
Logo Graceland festival

Huub Ter Haar

  • Spreker

Kun je je lijf kwijt raken? Als je het aan Huub ter Haar vraagt is dat zeker mogelijk. Deze theoloog en lichaamsgericht therapeut spreekt uit ervaring als hij zegt dat hij al op jonge leeftijd zijn lijf verloor. Dat lijf waarin al die verlangens, angsten en onstuimige energie woonden, was onveilig voor hem geworden. Met zijn hoofd bedacht hij manieren om de onvoorspelbaarheid van zijn lijf te controleren. De rationele theologische opleiding die hij volgde maakte van Huub een ‘hoofd op pootjes’ en in zijn loopbaan in de communicatie werd zijn talent voor controle en planning alleen maar beloond.

Maar deze beloning kreeg hij niet van zijn lijf, die zich niet langer liet negeren. Rond zijn dertigste kreeg Huub last van spanningsklachten en angsten. Hij gebruikte alcohol om zijn spanning en angsten te verdoven. Het besef dat hij naar zijn lijf toe moest was er, maar hij wist nog niet hoe. De kennismaking met lichaamsgericht werk veranderde alles.

Inmiddels heeft Huub als lichaamsgericht therapeut de methode ‘Lijfkracht’ ontwikkeld en schreef hij het gelijknamige boek. Hiermee wil hij zijn ervaringen en levenspad delen met al die andere ‘hoofden op pootjes’. Want welke rijkdom en heling valt er te ontdekken als de controle van ons hoofd meer plaats gaat maken voor de stromende energie van ons lijf? Welke wijsheid huist er in ons lichaam? En is het mogelijk om God te ervaren via ons lichaam? Laat je meenemen door Huub op de spannende reis, weer terug naar je lijf.

Fotocredits: Miriam van der Hoek

Share the love!