Direct naar content
Logo Graceland festival

Kan God genezen?

  • Spreker

Pak je mat op, en loop. Een gesprek over God en genezing.

Heel de mens, daar wist Jezus wel raad mee toen hij rondliep over de aarde. Overal waar hij kwam genas hij zieken en konden zij hun plek weer innemen in hun gezin, gemeenschap, en werkzame leven. Jaloersmakend, het schijnbare gemak waarmee God de dingen weer heel maakte in die verhalen.

Maar er zijn ook verhalen van nu die over wonderbaarlijke genezing vertellen. Charismatische predikers claimen dat God vandaag de dag nog steeds geneest, al dan niet afhankelijk van het toereikende geloof van de zieke. Of genezingen die zomaar plaatsvinden, in de stilte van een klooster. Medici zijn verrast over onverklaarbare wendingen in de lichamelijke gesteldheid van hun patiënt. Bij zieken die door een diep dal moeten met hun pijn en beperkingen kunnen dit soort verhalen een mix van verlangen, argwaan, hoop of cynisme oproepen.

Kan God genezen? Luister naar het gesprek over deze vraag tussen (ervarings)deskundigen: Dineke van Kooten, Dick Kruijthof en Jurjen van Houwelingen. Dineke werd onverwachts genezen in een klooster, Dick was huisarts van een vrouw die in een genezingsdienst wonderbaarlijk werd genezen én deed onderzoek naar mogelijke gebedsgenezing. Jurjen werd getroffen door NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en moet dagelijks zijn weg van veerkracht vinden door een wirwar van nieuwe beperkingen. Allemaal met hun eigen invalshoek wordt dé grote vraag besproken.

Daarnaast zal Tjitske Volkerink van het Christelijk Spiritueel Centrum haar kijk op de zaak geven, door met ons te delen hoe God genezing in de schepping zelf heeft gelegd.

Share the love!