Direct naar content
Logo Graceland festival

Levensritme, door Reisgenoten

  • Protestantse Kerk Nederland
  • Spreker

Een mens op reis is een mens met een ritme. Sommige ritmiek ontgaat ons bijna, zoals de zachte beweging van ons in- en uitademen. Andere ritmische handelingen zijn ons zó vertrouwd dat we ze ook bijna niet meer opmerken. Bijvoorbeeld eten, slapen en bewegen. Op Graceland Festival 2023 ga jij op reis door je eigen doodnormale levensritme, om deze met nieuwe ogen te bekijken en er de rijkdom van te herontdekken.

Donderdag | Eten. De keuze die telt.

Een beetje heel worden door te eten. Kan dat? We gaan op onderzoek uit tijdens deze sessie. We kauwen teksten, brouwen thee, breken brood. Hoe kunnen we heel worden als onze bronnen troebel zijn? De kunst in het leven is om aangesloten te zijn op bronnen die leven geven. Tijdens deze sessie géén ‘zo zit het, zo moet het, zo hoort het’, maar een nieuwsgierige houding en rake rituelen.

Zaterdag | Slapen. De kunst van het loslaten.

Er is nog zoveel niet af aan het einde van de dag. De kunst van slapen is dingen onvoltooid achter laten. Tijdens deze sessie beoefen je deze kunst van het loslaten.

Zondag | Bewegen. De kracht om op te staan.

Het is tijd om op te staan, je uit te rekken, al het festival stof van je af te schudden zachtjes en wild, net zo lang totdat je wakker bent. Tijdens deze sessie ervaar jij je kracht om op te staan en de goede beweging te maken. Te midden van alle grote en kleine gedoetjes.

Reisgenoten – Wij reizen samen. Door te kauwen op (oude)woorden, rituelen uit te voeren en elkaar echt te ontmoeten. Voor mensen die graag in beweging zijn. Op Graceland Festival vind je ons in de Huiskamer. Reisgenoten is een project van de Protestantse Kerk.

Share the love!