Direct naar content
Logo Graceland festival

Liza Bukina

  • Veld

De nomadische performance van Liza Bukina kun je zomaar overal tegenkomen. In deze act wordt de gedeelde menselijkheid onthuld die ons allen verbindt en stimuleert ze heling en groei. Op het Graceland-festival nodigt Liza je uit om met haar mee te gaan op een reis van verkenning, belichaming en de voortdurende zoektocht naar diepere betekenis.

Liza Bukina is een echte wereldburger. Haar kunst is doordrenkt met een rijk tapijt van invloeden. Zo herken je af en toe een vleugje van haar Oekraïense en Tanzaniaanse wortels. Met een erfgoed dat continenten omspant en Joodse en Poolse afkomst combineert, is Liza’s perspectief net zo divers als haar achtergrond.

Liza ziet zichzelf als een verzamelaar, onderzoeker en creatieve doula, die een verscheidenheid aan media gebruikt om de menselijke ervaring te verkennen. Ze gebruikt technieken uit allerlei disciplines en haalt haar inspiratie uit journalistiek, geschiedenis, psychologie, spiritualiteit, wetenschap en mystiek. Haar kunst duikt in thema’s van vernietiging en oorlog, de zoektocht naar vrijheid en de onderlinge verbondenheid van alles. Thema’s die van alle tijden zijn. Ze onderzoekt het menselijk vermogen tot invloed, de complexiteit van relaties en de kracht van transformatie. Naast dat ze zelf kunst maakt, geeft ze ook les aan Oekraïense kinderen bij Theater Soloveyko.

Neem een kijkje op de Instagram pagina van Theater Soloveyko.

Je vindt Liza vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 19:00 uur op het veld.

Share the love!