Direct naar content
Logo Graceland festival

Willemijn Döpp

  • Spreker

Willemijn Döpp brengt op Graceland Festival ‘Een gesprek op niveau’!. De titel van haar programma is afkomstig uit een voorstelling van cabarettrio Voorwaar (met o.a. TimZingt). In die voorstelling bespreken de jongens wat je doet als je iemand in een rolstoel tegen komt. Dan ga je meestal het gesprek aan met degene die er achter loopt, toch? Een gesprek op niveau, noemden ze dat. Willemijn, zelf rolstoelgebruiker, kon er hartelijk om lachen, omdat het zo herkenbaar voor haar was.

Op Graceland Festival Heel de Mens, wil zij graag met jou een gesprek op haar rolstoelniveau aangaan. Een gesprek op niveau over opmerkingen als iemand in een rolstoel voorbij komt, het gehandicapten-rijtje in de zaal, het apartheidsregime rondom toegankelijkheid, over mensen die zich niet welkom voelen in deze maatschappij.

Een gesprek over er mogen zijn zoals je bent zonder je te hoeven verdedigen of voor je plaats te vechten, over welkom zijn en je gaven en talenten kunnen gebruiken. Een gesprek om samen na te denken en van elkaar te leren zodat heel de mens er mag zijn en mee kan doen.

Willemijn Döpp – van Berkum is 40 jaar oud en getrouwd met Manuel. Als Sociaal Juridisch Dienstverlener en Godsdienst pastoraal werker houdt ze zich veel bezig met de positie van mensen met een beperking in de maatschappij en in de kerk. Ze is al jaren trouwe Graceland-ganger en sinds vorig jaar coördinator toegankelijkheid van het festival.

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Zaterdag 19 augustus 18:00 – 19:00 De Vrienden
Share the love!