Direct naar content
Logo Graceland festival

Perskit 2024

Graceland Festival is hét festival waar je terecht kunt voor een feestelijke afsluiter van je zomer. Graceland Festival is er voor iedereen en biedt ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil; met God. Van 15 – 18 augustus 2024 wordt Scoutinglandgoed Zeewolde omgetoverd tot een creatieve, open ruimte vol fijne Graceland vibes.

Wij zijn Graceland Festival. Onze artiesten, sprekers en kunstenaars verrassen en inspireren je met eigenzinnige kunst, ontroerende liedjes en knallende shows. Boeiende denkers en doeners dagen je uit om opnieuw over je leven na te denken. Voel hier de liefde voor het leven, voor schoonheid, voor natuur. Bij ons is er ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God. 

Dwalend over het veelkleurige festivalterrein, is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek en om te dansen en te springen tot je niet meer op je voeten kan staan. Wat je ook bij je draagt, kom met je hele hebben en houden en weet je welkom. Het beboste natuurgebied is een plek om even stil te staan en de broodnodige verdieping te zoeken waar je in het dagelijks leven niet altijd aan toekomt. In muziek, kunst en lezingen komen relevante thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid.

Kom alleen of met je vrienden, kom met je levensvragen of je behoefte aan rust. Voor de kleintjes is er een heus kinderdorp en de tieners hebben natuurlijk een eigen plek voor zichzelf. Dans tot in de late uurtjes, lig languit in het gras, word wakker met pianoklanken van het bospodium en geniet met ons van al die ontspannen mensen bij elkaar. Foodtrucks met heerlijke maaltijden en speciaalbieren maken het aanbod compleet

Jaarthema ´Heel de Tijd´

Het is niet bij ons begonnen. Het verlangen wat een plek heeft gekregen op onze velden en in onze community is een verlangen wat altijd al in het hart van mensen heeft gehuisd en wat door vele van onze voorgangers op allerlei manieren is vormgegeven en ook zal voortbestaan als Graceland lang vergeten zal zijn (over héél lange tijd). We verbinden generaties op ons festival, we danken ons voorgeslacht en betrekken ze bij het festival, we investeren in generaties na ons en we beseffen dat de tijd weliswaar onverbiddelijk doortikt, maar ook in hele korte momenten eindeloos kan voelen.

Programma
Muziek, sprekers, kunst, horeca en veldprogramma; alles zal bijdragen aan een editie waar de bezoeker zal worden uitgenodigd op op zoek te gaan naar wat het betekent om mens te zijn. 

Er is volop ruimte om te zoeken, te vieren en te experimenteren

Eerste namen Graceland Festival 2024

De eerste namen van deze editie zijn bekend! Lees hier welke namen al bekend zijn.

Hoofdpartners

Dit jaar werkt Graceland Festival nauw samen met Protestantse Kerk Nederland (PKN) en International Justice Mission (IJM). Zij dragen met hun steun bij aan een prachtig festival in 2024. Naast Protestantse Kerk en International Justice Mission als hoofdpartners, zijn er ook andere partners met wie we deze editie samenwerken zoals Viaa, Windesheim, Spectrum en WijdeKerk.

Tickets en informatie
Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website. Door onze nieuwsbrief en op social media komen speciale kortingsacties voorbij en wordt het laatste nieuws gedeeld. Volg het festival via de website, op Facebook, Instagram en Twitter.

Graceland Festival
www.gracelandfestival.nl
www.facebook.com/gracelandfestival
www.instagram.com/gracelandfestival

https://twitter.com/gracelandfest

Persberichten
Wil je onze persberichten ontvangen? Stuur een mailtje naar info@gracelandfestival.nl en we voegen je toe aan de maillinglist.

De pers op Graceland Festival
Fijn als je aandacht wil geven aan Graceland Festival middels jouw mediakanaal. Ook verwelkomen we graag media en journalisten op Graceland Festival. Stuur hiervoor een mail naar info@gracelandfestival.nl waarin je alvast aangeeft op welke manier je zichtbaarheid wil geven aan Graceland Festival.

Beeldmateriaal

Benieuwd hoe Graceland Festival eruit ziet? Bekijk hier de Aftermovie van 2023:

Voor ander beeldmateriaal (poster en foto’s) gebruik je deze link: Download hier beeldmateriaal

Stel een vraag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.