Direct naar content
Logo Graceland festival

Perskit

Graceland Festival is hét festival waar je terecht kunt voor een feestelijke afsluiter van je zomer. Graceland Festival is er voor iedereen en biedt ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil; met God. Van 17 – 20 augustus 2023 wordt Scoutinglandgoed Zeewolde omgetoverd tot een creatieve, open ruimte vol fijne Graceland vibes.

Wij zijn Graceland Festival. Onze artiesten, sprekers en kunstenaars verrassen en inspireren je met eigenzinnige kunst, ontroerende liedjes en knallende shows. Boeiende denkers en doeners dagen je uit om opnieuw over je leven na te denken. Voel hier de liefde voor het leven, voor schoonheid, voor natuur. Bij ons is er ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God. 

Dwalend over het veelkleurige festivalterrein, is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek en om te dansen en te springen tot je niet meer op je voeten kan staan. Wat je ook bij je draagt, kom met je hele hebben en houden en weet je welkom. Het beboste natuurgebied is een plek om even stil te staan en de broodnodige verdieping te zoeken waar je in het dagelijks leven niet altijd aan toekomt. In muziek, kunst en lezingen komen relevante thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid.

Kom alleen of met je vrienden, kom met je levensvragen of je behoefte aan rust. Voor de kleintjes is er een heus kinderdorp en de tieners hebben natuurlijk een eigen plek voor zichzelf. Dans tot in de late uurtjes, lig languit in het gras, word wakker met pianoklanken van het bospodium en geniet met ons van al die ontspannen mensen bij elkaar. Foodtrucks met heerlijke maaltijden en speciaalbieren maken het aanbod compleet

Jaarthema ´Heel de Mens´

Het jaarthema van Graceland Festival 2023 is ‘Heel de Mens’. de editie die misschien wel dichterbij komt dan ooit! Ga mee op een fascinerende ontdekkingsreis door de verrukkende en verwarrende ervaring van het mens-zijn. Met alle heerlijke sensaties, speelse creaties, kwetsbaarheid, duisternis, licht, beperkingen, butsen, breuken, liefde en heling. 

Programma
Muziek, sprekers, kunst, horeca en veldprogramma; alles zal bijdragen aan een editie waar de bezoeker zal worden uitgenodigd op op zoek te gaan naar wat het betekent om mens te zijn. 

Er is volop ruimte om te zoeken, te vieren en te experimenteren

Eerste namen Graceland Festival 2023

De eerste namen zijn bekend! Zo komen er twee heerlijke muzikanten terug die na vorig jaar geen genoeg konden krijgen van Graceland Festival. Op slag verliefd waren ze, en wij op hen: Michael en Lisa Gungor (USA). Ook superblij zijn we met de komst van Gerson Main! In 2015 schitterde hij in de finale van De Beste Singer Songwriter van Nederland met zijn poëtische teksten op dansbare ritmes. Zelfspot en relativering is Gerson niet onbekend, misschien dat hij het daarom wel aandurft om een album en theatertour te maken over ‘ouder worden’. Met deze thematiek, waar elke mens mee te dealen heeft, voegt hij zich met zijn heerlijke vibes als headliner in de line-up van Graceland Festival 2023.

Van funky vibes naar verstilling met David Åhlén (SWE). Al eerder betoverde hij ons op Graceland met zijn unieke sound. Het is hoog tijd dat hij er weer bij is, onder andere met het werk van zijn prachtige nieuwe LP ‘Watch and Pray’. Met zijn falset stemgeluid als middelpunt van zijn meditatieve gebeden, brengt hij je heel dichtbij alles wat je dierbaar is. Op het festival vind je dit jaar ook een intrigerende sculptuur vol geheimenissen van Ruben Bruggeling, een portaal naar een andere dimensie aan het festivalterrein met zijn sculptuur ‘Geheimenissen’. Twee metalen vleugels die je omarmen en opnemen in een mystieke ervaring. 

Er zijn ook weer volop mensen met uitdagende ideeën en goede verhalen op Graceland Festival. Onder de bezoekers uiteraard, maar ook op de podia. Zo geven we met liefde podium aan psychiater, auteur en opiniemaker Esther van Fenema over waarom we als mensen zo weinig verbinding met elkaar voelen en waarom zoveel mensen eenzaam ronddolen in de samenleving. En Nienke Gottenbos a.k.a. De Poepdokter, die ons gaat vertellen over de wonderlijke werking van onze darmen en al het leven wat daarin te vinden is. Want als we het hebben over Heel de Mens, moeten we zeker óók poep gaan praten. Én we gaan lachen, heel veel lachen, want humor heelt de mens! Dit jaar is Graceland Festival een comedy club rijker, we toveren Het Circus om tot de Gracy Comedy Club.

Hoofdpartner

Dit jaar werkt Graceland Festival nauw samen met Protestantse Kerk Nederland (PKN). Zij dragen met hun steun bij aan een prachtig festival in 2023. Naast Protestantse Kerk als hoofdpartner, zijn er ook andere partners met wie we deze editie samenwerken zoals EO, Viaa, Windesheim, Schuldhulpmaatje en Spectrum.

Tickets en informatie
Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website. Middels onze nieuwsbrief en op social media komen speciale kortingsacties voorbij en wordt het laatste nieuws gedeeld. Volg het festival via de website, op Facebook, Instagram en Twitter.

Graceland Festival
www.gracelandfestival.nl
www.facebook.com/gracelandfestival
https://twitter.com/gracelandfest
www.instagram.com/gracelandfestival

Persberichten
Wil je onze persberichten ontvangen? Stuur een mailtje naar info@gracelandfestival.nl en we voegen je toe aan de maillinglist.

De pers op Graceland Festival
Fijn als je aandacht wil geven aan Graceland Festival middels jouw mediakanaal. Ook verwelkomen we graag media en journalisten op Graceland Festival. Stuur hiervoor een mail naar info@gracelandfestival waarin je alvast aangeeft op welke manier je zichtbaarheid wil geven aan Graceland Festival.

Beeldmateriaal

Benieuwd hoe Graceland Festival eruit ziet? Bekijk hier onze aftermovie 2022 en onze promovideo 2023.

Voor ander beeldmateriaal (poster en foto’s) gebruik je deze link: Download hier beeldmateriaal

Stel een vraag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.