Direct naar content
Logo Graceland festival

Over Graceland Festival

Graceland Festival is een plek waar we elkaar ontmoeten en op een liefdevolle en kritische manier onderweg zijn met onszelf, onze naaste, de wereld en voor wie wil: met God. Waar we genieten van kunst en muziek en vernieuwd worden in ons denken.

Graceland Festival verrast met eigenzinnige kunst, inspirerende ideeën, ontroerende liedjes en knallende shows. Dwalend over het veelkleurige festivalterrein is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek, voor feest en verstilling. In muziek, kunst en lezingen komen grote en kleine thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid. Overnacht op een prachtig kampeerterrein, ontwaak bij een pianoconcert, blader met koffie in de hand door het aanbod van de boekentent. Een vrolijk kinderdorp, een eigen plek voor tieners, foodtrucks met heerlijke maaltijden en speciaalbieren maken het aanbod compleet.

Graceland Festival 2023

Graceland Festival 2023 zal plaatsvinden van 17 – 20 augustus te Scoutinglandgoed Zeewolde.

Tickets voor Graceland Festival 2023 vind je hier.

Jaarthema Heel de Mens

In heel de mens nemen we allereerst de lichamelijkheid van de mens onder de loep; dat lijf dat we als mens hebben gekregen is een briljant instrument en zit tegelijkertijd soms zo vol gebreken. In (christelijke) spiritualiteit vergeten we soms zomaar dat we als een hele mens gemaakt zijn, niet alleen bedoeld om te denken maar ook om heel die lichamelijkheid met al zijn geneugten, begeerten, seksualiteit, kwetsbaarheid, oncontroleerbaarheid en onvoorspelbaarheid te omarmen. De voortschrijdende technologie en het maakbaarheidsdenken vervreemdt ons zomaar van dat lijf van ons, dat lijf waarin God zich in de wereld heeft zichtbaarheid gemaakt. In het thema Heel De Mens verbinden we alles wat ons mens maakt (hart, hoofd, ziel, lijf) en zoeken we naar heelmaking voor dat wat ons als mens(en) pijn kan doen. 

Het Jaarthema Heel de Mens is onderdeel van het drieluik: Heel de Wereld, Heel de Mens, Heel de Tijd. Meer hierover vind je hier.

Graceland Festival 2022

Jaarthema Heel de Wereld

Het jaarthema van Graceland Festival 2022 is ‘Heel de Wereld’. Met dit thema gaan alle zintuigen open voor hoe de wereld is gevuld met een rijkdom aan culturen en diversiteit. Hoe prachtig complex is het leven op deze planeet en hoe is iedereen, dichtbij en ver weg, met elkaar verbonden? Heel de wereld staat ook voor het ‘helen’ van de wereld: Hoe kan onze planeet genezing vinden en wat is daarvoor nodig?

Meer over het jaarthema lees je in de blog ‘Driemaal Heel‘ en ‘Een God daarbuiten‘ of raadpleeg de perskit.

Het Graceland Festival vind plaats van 18 – 21 augustus 2022 op Scoutinglandgoed Zeewolde

Aftermovie Graceland Festival 2022

Inschrijving nieuwsbrief

Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.