Direct naar content
Logo Graceland festival

Over Graceland Festival

Wij zijn Graceland Festival. Onze artiesten, sprekers en kunstenaars verrassen en inspireren je met eigenzinnige kunst, ontroerende liedjes en knallende shows. Boeiende denkers en doeners dagen je uit om opnieuw over je leven na te denken. Voel hier de liefde voor het leven, voor schoonheid, voor natuur. Bij ons is er ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God. 

Dwalend over het veelkleurige festivalterrein, is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek en om te dansen en te springen tot je niet meer op je voeten kan staan. Wat je ook bij je draagt, kom met je hele hebben en houden en weet je welkom. Het beboste natuurgebied is een plek om even stil te staan en de broodnodige verdieping te zoeken waar je in het dagelijks leven niet altijd aan toekomt. In muziek, kunst en lezingen komen relevante thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid.

Kom alleen of met je vrienden, kom met je levensvragen of je behoefte aan rust. Voor de kleintjes is er een heus kinderdorp en de tieners hebben natuurlijk een eigen plek voor zichzelf. Dans tot in de late uurtjes, lig languit in het gras, word wakker met pianoklanken van het bospodium en geniet met ons van al die ontspannen mensen bij elkaar. Foodtrucks met heerlijke maaltijden en speciaalbieren maken het aanbod compleet

Graceland Festival 2024

Graceland Festival 2024 zal plaatsvinden van 15 – 18 augustus te Scoutinglandgoed Zeewolde.

Tickets voor het festival vind je hier.

Jaarthema Heel de Tijd

Graceland 2024 ‘Heel de Tijd!’ De wereld is niet bij ons begonnen. De tijd is groter dan deze tijd. In het geheel van de geschiedenis zijn wij maar een heel klein stipje en is ons verhaal maar een heel klein stukje. Toch zijn wij als mensen anno nu volwaardig onderdeel van Heel de Tijd. We hebben de opdracht om onze eigen tijd te bewonen, met al zijn schoonheid, wonden en uitdagingen.

Tijdens Graceland Festival 2024 gaan we op zoek naar hoe we zowel klein in de tijd als groots in onze tijd kunnen zijn. Het geheim zit ‘m misschien wel precies hierin: dat we beseffen welke nederige plek we innemen in het geheel, en dat we vanuit een positie van relativering en nieuwsgierigheid vrij kunnen zijn. Vrij van de illusie dat wij alles beter weten dan onze voorouders. Of juist dat onze generatie verdorven en verloren is. Vrij om speels, wijs en moedig onze eigen plek in te nemen in deze wereld.

Dus spelen we tijdens Graceland Festival 2024 met Heel de Tijd. We laten generaties in het volle licht elkaar kwijt zijn en (misschien) weer vinden. We eren onze vaders, moeders en grootouders, maar vragen ze ook waarom het nou moest gaan op die manier. We zoeken naar wijsheid die de tijden overstijgt, want dat scheelt geslinger tussen modegril, trend en hype. We leren weer leven met die oeroude ritmes van seizoenen en levenscycli, die we massaal lijken te zijn vergeten. We openen ons voor de bezieling van de Eeuwige: de enige die zowel buiten als binnen de tijd is, als God en als mens. En die door ons prachtige en klunzige handelen in Heel de Tijd helend aanwezig wil zijn.

Wij zijn onvermijdelijk kinderen van onze eigen tijd, maar kunnen wel degelijk tegen-bewegen waar dat nodig is. We zeggen ‘nee’ tegen het idee dat we na ons dertigste al over de datum zijn. We stoppen met het volproppen van onze tijd, omdat we denken dat we dán van betekenis zijn. We kijken de uitdagingen voor de wereld van de toekomst in de ogen en schuiven deze niet voor ons uit. We worden stil en luisteren naar de verhalen van wie is geweest en naar de roep van wie na ons komt. En we laten ons roepen, zelfs als de klok al lang vijf voor twaalf lijkt te hebben aangetikt.

Graceland Festival 2023

Graceland Festival 2023 zal plaatsvinden van 17 – 20 augustus te Scoutinglandgoed Zeewolde.

Jaarthema Heel de Mens

In heel de mens nemen we allereerst de lichamelijkheid van de mens onder de loep; dat lijf dat we als mens hebben gekregen is een briljant instrument en zit tegelijkertijd soms zo vol gebreken. In (christelijke) spiritualiteit vergeten we soms zomaar dat we als een hele mens gemaakt zijn, niet alleen bedoeld om te denken maar ook om heel die lichamelijkheid met al zijn geneugten, begeerten, seksualiteit, kwetsbaarheid, oncontroleerbaarheid en onvoorspelbaarheid te omarmen. De voortschrijdende technologie en het maakbaarheidsdenken vervreemdt ons zomaar van dat lijf van ons, dat lijf waarin God zich in de wereld heeft zichtbaarheid gemaakt. In het thema Heel De Mens verbinden we alles wat ons mens maakt (hart, hoofd, ziel, lijf) en zoeken we naar heelmaking voor dat wat ons als mens(en) pijn kan doen. 

Het Jaarthema Heel de Mens is onderdeel van het drieluik: Heel de Wereld, Heel de Mens, Heel de Tijd. Meer hierover vind je hier.

Graceland Festival 2022

Jaarthema Heel de Wereld

Het jaarthema van Graceland Festival 2022 is ‘Heel de Wereld’. Met dit thema gaan alle zintuigen open voor hoe de wereld is gevuld met een rijkdom aan culturen en diversiteit. Hoe prachtig complex is het leven op deze planeet en hoe is iedereen, dichtbij en ver weg, met elkaar verbonden? Heel de wereld staat ook voor het ‘helen’ van de wereld: Hoe kan onze planeet genezing vinden en wat is daarvoor nodig?

Meer over het jaarthema lees je in de blog ‘Driemaal Heel‘ en ‘Een God daarbuiten‘ of raadpleeg de perskit.

Het Graceland Festival vind plaats van 18 – 21 augustus 2022 op Scoutinglandgoed Zeewolde

Aftermovie Graceland Festival 2023

Inschrijving Graceland Update

Hier schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, met de laatste nieuwtjes, inspiratie en andere evenementen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.