Direct naar content
Logo Graceland festival

Over Graceland Festival

Wij zijn Graceland Festival. Onze artiesten, sprekers en kunstenaars verrassen en inspireren je met eigenzinnige kunst, ontroerende liedjes en knallende shows. Boeiende denkers en doeners dagen je uit om opnieuw over je leven na te denken. Voel hier de liefde voor het leven, voor schoonheid, voor natuur. Bij ons is er ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God. 

Dwalend over het veelkleurige festivalterrein, is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek en om te dansen en te springen tot je niet meer op je voeten kan staan. Wat je ook bij je draagt, kom met je hele hebben en houden en weet je welkom. Het beboste natuurgebied is een plek om even stil te staan en de broodnodige verdieping te zoeken waar je in het dagelijks leven niet altijd aan toekomt. In muziek, kunst en lezingen komen relevante thema’s dichtbij: van klimaat tot eenzaamheid, van seks tot armoede, van christelijke spiritualiteit tot (mentale) gezondheid.

Kom alleen of met je vrienden, kom met je levensvragen of je behoefte aan rust. Voor de kleintjes is er een heus kinderdorp en de tieners hebben natuurlijk een eigen plek voor zichzelf. Dans tot in de late uurtjes, lig languit in het gras, word wakker met pianoklanken van het bospodium en geniet met ons van al die ontspannen mensen bij elkaar. Foodtrucks met heerlijke maaltijden en speciaalbieren maken het aanbod compleet

Graceland Festival 2024

Graceland Festival 2024 zal plaatsvinden van 15 – 18 augustus te Scoutinglandgoed Zeewolde.

Tickets voor het festival vind je hier.

Jaarthema Heel de Tijd

Graceland 2024 ‘Heel de Tijd!’ Het is niet bij ons begonnen. Het verlangen wat een plek heeft gekregen op onze velden en in onze community is een verlangen wat altijd al in het hart van mensen heeft gehuisd en wat door vele van onze voorgangers op allerlei manieren is vormgegeven en ook zal voortbestaan als Graceland lang vergeten zal zijn (over héél lange tijd). We verbinden generaties op ons festival, we danken ons voorgeslacht en betrekken ze bij het festival, we investeren in generaties na ons en we beseffen dat de tijd weliswaar onverbiddelijk doortikt, maar ook in hele korte momenten eindeloos kan voelen.

Graceland Festival 2023

Graceland Festival 2023 zal plaatsvinden van 17 – 20 augustus te Scoutinglandgoed Zeewolde.

Jaarthema Heel de Mens

In heel de mens nemen we allereerst de lichamelijkheid van de mens onder de loep; dat lijf dat we als mens hebben gekregen is een briljant instrument en zit tegelijkertijd soms zo vol gebreken. In (christelijke) spiritualiteit vergeten we soms zomaar dat we als een hele mens gemaakt zijn, niet alleen bedoeld om te denken maar ook om heel die lichamelijkheid met al zijn geneugten, begeerten, seksualiteit, kwetsbaarheid, oncontroleerbaarheid en onvoorspelbaarheid te omarmen. De voortschrijdende technologie en het maakbaarheidsdenken vervreemdt ons zomaar van dat lijf van ons, dat lijf waarin God zich in de wereld heeft zichtbaarheid gemaakt. In het thema Heel De Mens verbinden we alles wat ons mens maakt (hart, hoofd, ziel, lijf) en zoeken we naar heelmaking voor dat wat ons als mens(en) pijn kan doen. 

Het Jaarthema Heel de Mens is onderdeel van het drieluik: Heel de Wereld, Heel de Mens, Heel de Tijd. Meer hierover vind je hier.

Graceland Festival 2022

Jaarthema Heel de Wereld

Het jaarthema van Graceland Festival 2022 is ‘Heel de Wereld’. Met dit thema gaan alle zintuigen open voor hoe de wereld is gevuld met een rijkdom aan culturen en diversiteit. Hoe prachtig complex is het leven op deze planeet en hoe is iedereen, dichtbij en ver weg, met elkaar verbonden? Heel de wereld staat ook voor het ‘helen’ van de wereld: Hoe kan onze planeet genezing vinden en wat is daarvoor nodig?

Meer over het jaarthema lees je in de blog ‘Driemaal Heel‘ en ‘Een God daarbuiten‘ of raadpleeg de perskit.

Het Graceland Festival vind plaats van 18 – 21 augustus 2022 op Scoutinglandgoed Zeewolde

Aftermovie Graceland Festival 2023

Inschrijving Graceland Update

Hier schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, met de laatste nieuwtjes, inspiratie en andere evenementen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.