Direct naar content
Logo Graceland festival
Twee vrijwilligers wijzen naar hun CREW shirt

word VRIJWILLIGER

Wat leuk dat je mee wilt werken! Graceland Festival zou niet bestaan zonder lieve, leuke en hardwerkende vrijwilligers. De mogelijkheden zijn breed, bekijk hieronder welk team bij jou past en lees hoe je je in kunt schrijven of klik gelijk op de knop hieronder.

VEILIGHEID

Jij zorgt ervoor dat onze bezoekers, artiesten en vrijwilligers zich veilig voelen! Samen met jouw geweldige team houd je het festivalterrein veilig en onder controle. Als eerste aanspreekpunt verwelkom je bezoekers, vrijwilligers en artiesten met een glimlach en help je ze de weg te vinden. Tijdens de festivaldagen vervul je verschillende rollen, zoals het controleren van bandjes, het bewaken van de parkeerplaats en het beheren van het terrein. Oh ja, en als het warm is, ben jij ook de coolste verfrissing!

PLEEPLOEG

Als je ooit naar het festival bent geweest, zijn die opvallende gele overalls je vast niet ontgaan. Deze geweldige mensen zorgen ervoor dat het terrein er spic en span uitziet, goed voor het milieu, de festivalgangers en de vrijwilligers. Het is echt een dankbare taak; iedereen wordt vrolijk van schone faciliteiten. Ben jij handig met een spons en vind je het leuk om bij te dragen aan een schoon festivalterrein? Dan pas je perfect in dit team. En laten we eerlijk zijn, wie ziet er nu niet goed uit in zo’n overal?

LOCATIEMANAGEMENT

Als locatiemanager ben je een echte spin in het web. Jij zorgt ervoor, samen met o.a. Artist Handling en licht- en geluidsmensen, dat elk programmaonderdeel op rolletjes loopt. Backstage is jouw plaats on te shinen! Je zorgt dat programma’s op tijd kunnen beginnen, houdt in de gaten of alles goed loopt tijdens het programma en zorgt dat het sprekers en artiesten aan niets ontbreekt. Indien nodig zorg je met je team ook voor de ombouw van een podium. Kortom, jij laat jouw plek schitteren tot in de kleinste details.

ARTIST HANDLING

Zorg jij ervoor dat artiesten en sprekers zich helemaal op hun gemak voelen en niks missen? Van het verwelkomen van gasten tot het serveren van het diner, we denken aan alles om ervoor te zorgen dat de artiesten een topoptreden kunnen geven. Soms neem je zelfs de rol van chauffeur op je. Ben je sociaal, raak je niet snel onder de indruk van bekende mensen (het zijn immers ook gewoon mensen) en vind je het geweldig om deel uit te maken van ons backstage cafe? Dan pas je perfect in ons team en voel je je hier helemaal thuis!

MEDIATEAM

Het mediateam is dé plek voor social-media dieren, fotografen en creatievelingen. Tijdens het festival zorg je dat de geweldige sfeer die er is op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Je fotografeert onze kleurrijke bezoekers, onze artiesten, ons prachtige terrein en wat er allemaal te doen is. Een belangrijke taak, want die foto’s en filmpjes gebruiken we het hele jaar door! Heb jij oog voor mooie plaatjes en/of ben jij social media gek? Meld je dan aan voor het mediateam!

ELEKTRA & INFRA

Een festival zonder stroom is als een feestje zonder muziek. Onmisbaar dus! In ons team ben je bezig met het opzetten van alle onderdelen die te maken hebben met tijdelijke infrastructuur. Tijdens de op- en afbouw (een week voor het festival en een paar dagen erna) ben je fulltime aan de slag. Zodra het festival begint, maak je deel uit van de storingsdienst. Ervaring of kennis van elektriciteit is niet vereist. We vertellen je graag de kneepjes van het vak!

KINDERWERK

Graceland Festival verwelkomt festivalgangers van alle leeftijden, ook de allerkleinsten. Overdag duik je in het kinderprogramma, verdeeld over twee blokken van ongeveer 3 uur en ‘s avonds werk je niet. Heb je ervaring met kids en is het jouw missie om hun festivalervaring onvergetelijk te maken? Dan ben jij de perfecte aanvulling op ons team! Het welzijn van Graceland-kids staat centraal, dus zorgen we voor een leuke en veilige omgeving waarin ze volop kunnen genieten.

Als je je hebt opgegeven, wordt er contact met je opgenomen over onze screeningsprocedure.

TIENERS

Heb jij een hart voor tieners en vind je het te gek om ervoor te zorgen dat ze een geweldige tijd hebben op het festival? Dan ben jij de perfecte match voor ons team! In onze chillplek (de Lounge) ga je gezellig kletsen met tieners over van alles en nog wat, duik je in het programma, en zorg je ervoor dat ze altijd een toffe plek hebben om met leeftijdsgenoten rond te hangen. Van romantische perikelen tot tips om onze planeet groener te maken, er komen allerlei onderwerpen aan bod!

Als je je hebt opgegeven, wordt er contact met je opgenomen over onze screeningsprocedure.

EHBO

Voor het geweldige medische team van het festival zijn we op zoek naar EHBO-ers, verpleegkundigen (io) en artsen (io).In dit supergezellige team zitten mensen met verschillende achtergronden, van technisch tot medisch… Na je shift van 7-8 uur, kun je volop genieten van het festivalprogramma. Je weet hoe je moet handelen bij blaren, wespensteken of paniekaanvallen en bent een rots in de branding voor onze festivalgangers. Word jij een van onze helden in de EHBO?

Als je je hebt opgegeven, wordt er contact met je opgenomen over onze screeningsprocedure.

OPBOUW & AFBRAAK

Nog zo’n team die onmisbaar is! Zonder deze geweldige mensen zou er geen festival zijn. Gedurende de op- en afbouw, die een week voor het festival begint en nog een paar dagen daarna plaatsvindt, transformeer je een simpel grasveld moeiteloos tot een bruisend festivalterrein. Tijdens het festival kan het voorkomen dat je wordt opgeroepen om iets op te bouwen of te repareren, maar voor de rest kun je volop genieten van het programma. We zijn op zoek naar echte aanpakkers die tegen een stootje kunnen, veilig en hard werken, en bovendien flexibel zijn.

cREW CATERING

Voor onze CREW Catering zijn we op zoek naar enthousiaste teamspelers die de catering voor onze hardwerkende vrijwilligers kunnen verzorgen! Als lid van dit team help je bij het opzetten van de maaltijden, zorg je ervoor dat er ‘s ochtends een heerlijk vers kopje koffie klaarstaat (superbelangrijk!), zie je toe op een vlot verloop van de maaltijden en houd je de eetzaal spic en span. Het is een zeer gewaardeerde taak met een zorgzame insteek. Dit jaar koken we zelf, dus je zult ook af en toe groenten snijden of een smakelijk soepje bereiden.

BEZOEKERSCATERING

Natuurlijk ben jij de held in de familie die de frietpan onder controle heeft! Ons team staat te popelen om jou te verwelkomen. Op het Graceland Festival verzorgen we heerlijke friet (of patat, voor degenen boven de rivier) en smakelijke snacks voor onze geweldige gasten. Tijdens de festivaldagen ben jij de ster in de frituurwagen, soms zelfs ‘s nachts, om de hongerige festivalgangers blij te maken. Of je bent van de partij tijdens de ontbijtservice, waar je bezoekers voorziet van een heerlijk ontbijtpakket. Het is echt een bedankje waard, want zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van een goed gevulde maag!

kASSA & INFO

Welkom bij het team dat zorgt voor de ticketverkoop, munten en festival-merchandise! Wij zijn het hartelijke informatiepunt van het festival. Als kassamedewerker ben jij een van de eerste die bezoekers begroet en een gezellig praatje maakt. Je draait twee of drie shifts per dag, zowel overdag als ‘s avonds. Ben jij 18 jaar of ouder, gezellig, een teamspeler, behulpzaam, klantgericht, betrouwbaar en verantwoordelijk? Dan pas jij perfect in ons team!

VIERINGEN

Tijdens de op- en afbouw, die een week voor het festival begint en een paar dagen erna plaatsvindt, zorg je ervoor dat alle vrijwilligers elke dag gevuld worden met inspiratie en weer vol energie aan de slag kunnen. Op de woensdag voor het festival zorgt dit team ervoor dat er een echt feestje gebouw wordt voor alle vrijwilligers. Ook tijdens het festival zit je niet stil! Je houd je dan bezig met de stilte ruimte, waar vrijwilligers even kunnen ontprikkelen, hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en kunnen opladen, en verzorgt elke dag hier een viering. Vind je het leuk om vieringen voor te bereiden of heb je muzikale talenten? Schrijf je dan in voor dit team!

DECOR & STYLING (VOL)

Jij bent bezig met alles wat te maken heeft met decor en styling. Of het nu gaat om het bouwen van unieke structuren zoals deze toffen draaipoppen of het aankleden van het horecaplein, jij hebt er een neus voor. Ben je meer een styling wizard of blink je uit in het bouwen van prachtige dingen? Van het podium tot het grasveld, je tovert alles om tot een visueel feestje. Tijdens de op- en afbouw, die een week voor het festival begint en een paar dagen erna plaatsvindt, ben je fulltime in de weer. Tijdens het festival ben je bezig met relatief kleinere klusjes en kan je in andere teams ingezet worden als dit nodig is. Voor dit team is het handig als je van aanpakken weet en flinke spierballen mee neemt!

WELKOMSTTEAM (VOL)

In het welkomstteam geef jij de festivalgangers een super hartelijk ontvangst. Bijvoorbeeld door ze te helpen met hun spullen, de weg te wijzen, of gewoon een luisterend oor te bieden voor een gezellig praatje. Elke festival dag sta je samen met jouw geweldige team in shifts klaar voor een aanmoedigende, enthousiaste, vriendelijke of gewoon super leuke ontmoeting met de bezoekers. Jij zorgt ervoor dat elke festivalganger zich echt gezien en gewaardeerd voelt, en bent de praktische hulp die ervoor zorgt dat het festival voor iedereen een geweldige ervaring wordt.

Praktische informatie

Je bent als vrijwilliger van de partij van woensdagavond 14 augustus tot en met zondagavond 18 augustus. Sommige teams trappen hun avontuur eerder af, dat staat allemaal vermeld in de teambeschrijving hieronder. Op woensdagavond starten we met een feestelijke avond inclusief gezellige maaltijd, en op zondagavond sluiten we het festival in stijl af met een heerlijke bedankmaaltijd voor alle vrijwilligers.

Voor vrijwilligers begint het festivalfeest al lang voordat het festival begint. We organiseren elk jaar een te gekke online pre-party om alvast in de festivalsfeer te komen. Natuurlijk regelen we tijdens het festival toegang tot het festivalterrein en voorzien we een plekje voor je tent, vouwwagen, caravan of camper. Onze geweldige CREW Catering staat klaar om je elke werkdag van drie heerlijke maaltijden te voorzien. Je kunt dus zo aanschuiven! Alle vrijwilligers krijgen een spiksplinternieuw CREW-shirt met de te gekke opdruk van dit jaar. En alsof dat nog niet genoeg is, trakteren we je een paar weken na het festival op een knallende afterparty om samen nog eens na te genieten.

Dit jaar werken we voor het eerst met een ticketingsysteem als inschrijving, dus dit is anders dan dat je gewend bent. Er worden vijf soorten soorten tickets aangeboden. Door je muis op het ‘i’tje te zetten, kan je meer informatie lezen over het soort ticket. Je ticket ontvang je in je mail. Zorg dat je deze goed bewaart en kunt laten zien bij aankomst op het festival. Ook koop je dit jaar een ticket voor stroom op de CREW Camping of een kampeermiddel op wielen. Dit doe je door in het tweede scherm een bijproduct te bestellen. Op de CREW Camping is in principe geen stroom aanwezig tenzij je dit bijbesteld, wel is er de mogelijkheid om in het Avonturenhuis je telefoon, elektrische tandenborstel of powerbank op te laden.

Wil je liever in een gewoon bed slapen? Ook dat kan! Via de reguliere ticket verkoop is het mogelijk een kamer of bed te huren in het Avonturenhuis. Reguliere tickets vind je hier. Om een kamer of bed te huren klik je in het eerste venster op ‘volgende’ rechts onderin. In het tweede scherm, kun je een kamer of bed aanklikken. Goed om te weten: deze kamer of dit bed is alleen beschikbaar tijdens het festival, dus niet tijdens de opbouw of afbraak. 

We zouden het waarderen als je een vrijwillige bijdrage van €47,00 (of meer) wilt doen terwijl je je inschrijft. We willen niet dat de financiële bijdrage een belemmering is om mee te helpen, dus daarom zijn er ook een aantal ‘kleine-beurs’ plekken beschikbaar. Meer informatie vind je bij de aangeboden tickets.

Heb je specifieke vragen? Mail ons dan op vrijwilligers@gracelandfestival.nl

Wil je graag je partner en / of kinderen meenemen naar het festival? Dat kan! Lees in het document hieronder welke mogelijkheden er zijn.