Direct naar content
Logo Graceland festival
Twee vrijwilligers wijzen naar hun CREW shirt

word VRIJWILLIGER

Let op! De inschrijving voor 2024 is nog niet geopend.

Wat leuk dat je overweegt om mee te helpen tijdens Graceland Festival 2024! Graceland Festival zou niet bestaan zonder lieve, leuke en hardwerkende vrijwilligers. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken.

Als organisatie zijn we het hele jaar door volop bezig om een mooi, gezellig en inspirerend festival neer te zetten. Maar de organisatie kan nog zo hard werken, zonder vrijwilligers is er geen festival! De mogelijkheden zijn breed, bekijk hieronder welke rol bij jou zou passen.

Aan vrijwilligers vragen we een financiële bijdrage van €47,50.

Vrijwilligers krijgen:

Als vrijwilliger ben je aanwezig van woensdagavond 16 augustus t/m zondagavond 20 augustus. Voor een aantal teams geldt dat ze eerder starten, in dat geval is het aangegeven in de teambeschrijving. Op woensdagavond starten we met een gezamenlijke maaltijd en op zondagavond sluiten we het festival weer af met een maaltijd voor alle vrijwilligers. 
Mocht dit lastig worden, geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Heb je specifieke vragen over een bepaald team of over de rol van vrijwilligers op het festival? Mail ons dan op vrijwilligers@gracelandfestival.nl

Beveiliging

Samen met jouw teamleden houd je het festivalterrein veilig en onder controle. Je bent het eerste gezicht dat bezoekers, vrijwilligers en artiesten tegen komt en wijst ze de weg met een lach. Tijdens de festivaldagen ben je in shifts aan het werk als bandjes controleur, parkeerwachter of terrein bewaker.

Stagemanager

Als stagemanager/tentleider werk je met Artist Handling, licht- en geluidsmensen en de presentator samen om alle programmaonderdelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je organiseert het ombouwen van het podium, bewaakt de planning en zorgt dat alles en iedereen op de juiste tijd start en stopt. Backstage is jouw plaats om te shinen! Ook zorg jij ervoor dat jouw podium of tent tot in de puntjes verzorgd is. Aan het einde van de dag sluit jij de tent terugkijkend op een dag waar talent en bezoeker de beste festivalervaring heeft gehad.

EHBO

Voor het medisch team van het festival zijn we op zoek naar: EHBO-ers, Verpleegkundigen (io) en Artsen (io). Wij zijn een supergezellig team, met diverse achtergronden, van technisch tot medisch…. We draaien diensten van 7 tot 8 uur, waarbij je ook gewoon lekker over het festival loopt en een artiest kan bezoeken. Je weet hoe je moet handelen bij blaren, wespensteken of paniekaanvallen en bent een rots in de branding voor onze festivalgangers. Wordt jij een van onze EHBO-helden?

Let op: Voor team EHBO mag je je ook voor één dag opgeven. Kom je als EHBO’er voor één dag helpen en zie je af van het CREW-shirt, dan hoef je geen vrijwilligersbijdrage te betalen. Geef deze voorkeuren aan tijdens het aanmelden!

Elektra & water

Een festival zonder elektriciteit is als een auto zonder brandstof. Onmisbaar voor het festival dus! In het elektrateam ben je druk met het aanleggen van vrijwel alle onderdelen die uitmaken van de tijdelijke infrastructuur. Het werk dat dit team verricht heeft directe invloed op het festival, zowel praktisch als voor de sfeer. Tijdens de op- en afbouw (een week voor het festival en een aantal dagen na het festival) ben je fulltime aan het werk. Wanneer het festival begint draai je mee in de storingsdienst. We zijn op zoek naar mensen die van aanpakken weten, maar dit ook veilig kunnen doen. Ervaring of kennis met elektra is niet vereist.

Kassa & Info

Het kassateam verzorgt de verkoop van tickets, munten en merchandise en is het uiterst gezellige infopunt van het festival. Bij de kassa ben je een van de eerste gezichten die een bezoeker ziet en een leuk praatje mee maakt. Het team werkt in verschillende shifts met wisselende samenstelling. Je draait twee of drie shifts overdag en ‘s avonds en bent al vanaf woensdag aanwezig! Ben jij 18+, gezellig, een teamplayer, behulpzaam, klantgericht, betrouwbaar en verantwoordelijk? Schrijf je in bij het kassateam.

Kinderwerk

Graceland Festival is een festival voor iedereen, ook voor de kleinsten. Tijdens het dagprogramma van het festival werk je mee in het kinderprogramma (2 blokken van ongeveer 3 uur) en ’s avonds werk je niet. Heb jij ervaring met kinderen en is het jouw missie om voor hen het festival tot een groot feest te maken? Schrijf je in bij het gezellige kinderwerkteam. We vinden het belangrijk dat ook de Graceland-kinderen een leuke en veilige omgeving krijgen om in te zijn. Als je je hebt opgegeven, wordt er vanzelf contact met je opgenomen over onze screeningsprocedure.

Artist handling

Jij zorgt ervoor dat de artiest of spreker zich thuis voelt en niets tekortkomt zodat hij / zij helemaal klaar is om een goede performance neer te zetten. Van het ontvangen van de artiesten tot het serveren van het diner, aan alles wordt gedacht. Ben je sociaal, niet zo snel star-struck en vind je het vooral leuk om onderdeel te zijn van ons eigen backstage cafe? Schrijf je dan in!

Opbouw/Afbraak

Nog zo’n team die onmisbaar is! Zonder opbouw & afbraak-toppers, geen festival. In het opbouw/afbraakteam bouw je het terrein op van een grasveld naar Graceland Festival. De zondag voordat het festival begint, ben je aanwezig en werk je fulltime aan de opbouw. Tijdens het festival kan het zijn dat je opgeroepen wordt om iets op te bouwen of te repareren, maar verder kun je genieten van het programma. Bij de afbouw (tot woensdag na het festival) wordt het terrein in korte tijd weer helemaal afgebouwd. We zoeken aanpakkers die tegen een stootje kunnen, die veilig en hard kunnen werken en flexibel zijn. Kan je de week voor het festival niet, maar wel tot woensdag na het festival? Geef je dan ook op! We zijn ook op zoek naar ‘frisse’ krachten vanaf zondag tot en met woensdag.

Schoonmaak

Samen met jouw teamleden houd je het terrein schoon voor het milieu, de festivalbezoekers en de vrijwilligers. Ontzettend dankbaar werk, iedereen wordt er gelukkig van als er schone faciliteiten zijn. Ben jij goed met een spons en help je graag mee voor een schoon festivalterrein? Schrijf je dan in bij dit toffe team. Kan je de week voor het festival niet, maar wel tot woensdag na het festival? Geef je dan ook op! We zijn ook op zoek naar een fris team vanaf zondag tot en met woensdag. 

Bezoekerscatering

Ben jij de frietbakker in de familie? Dan is het horecateam helemaal jouw ding! Op Graceland Festival serveren we weer lekkere friet en snacks voor onze gasten. Tijdens de festivaldagen sta je (soms ’s nachts) in de frituurwagen om de hongerige festivalgangers te voeden. Je draait shifts waardoor je gemiddeld 6 uur per dag bezig bent. Buiten je shifts om kan je natuurlijk van het programma genieten.

Decor & Styling

Als medewerker Decor & Styling ben je verantwoordelijk voor het opzetten van bijzondere constructies op het festivalterrein, zoals de festivalpoort of een stoere loungebank. Daarnaast zorg je voor de styling op het terrein. Heb jij feeling met styling? Van podium tot grasveld, alles maak je een mooi geheel. Dit gebeurt tijdens de opbouwweek voor het festival en wordt afgebroken en opgeslagen na het festival. Tijdens de opbouw en- afbouwweek duurt je werkdag zo’n 8 uur en tijdens het festival ben je los van wat kleine klusjes lekker vrij! Ben jij goed met gereedschap, houd je van mooie dingen bouwen en/of heb je gevoel voor styling?
Schrijf je dan in!

Vieringen

Voor en tijdens Graceland Festival zijn er verschillende vieringen met vrijwilligers en/of festivalbezoekers. Je zorgt voor dagopeningen voor de vrijwilligers, helpt mee met de inrichting van de tenten, waar bezoekers in stilte kunnen zijn of creatief hun ervaringen verwerken. Ook denk je mee over programmaonderdelen die te maken hebben met stilte en bezinning. Vind je het leuk om mee te denken, vieringen voor te bereiden of heb je muzikale talenten? Schrijf je dan in voor dit team! Nadat je je hebt aangemeld voor dit team, neem de teamleider contact met je op om te inventariseren welke talenten er binnen het team aanwezig zijn.

CREW catering

Wij zoeken echte aanpakkers om de catering voor alle hardwerkende vrijwilligers te verzorgen. In dit team help je mee met het klaarzetten van de maaltijden, zorg je dat er ‘s ochtends een lekker vers bakje koffie klaar staat (ontzettend belangrijk), zorg je dat de maaltijden goed verlopen en houd je de eetzaal netjes. Een zeer gewaardeerde taak met een verzorgend karakter.

Team Tieners

Heb jij een hart voor tieners en vind je het leuk om ervoor te zorgen dat zij een toffe tijd hebben op het festival? Schrijf je dan in bij team Tienerwerk! In jullie eigen honk ga je met tieners in gesprek over van alles en nog wat, beleef je het programma mee en zorg je ervoor dat tieners altijd een fijne plek hebben om met leeftijdsgenoten te zijn. In dit team werk je ongeveer 6 uur op een dag. Voor het festival aan neemt een teamleider contact met je op om te kijken of je geschikt bent voor het team.

Ben je helemaal enthousiast geworden? Schrijf je hier in. Weet je niet zo goed bij welk team je het beste past of kan je maar niet kiezen tussen twee teams? Noteer het in het formulier. Dan gaan wij kijken bij elk team je het meeste nodig bent. Heb je andere vragen over het vrijwilligerswerk? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@gracelandfestival.nl.