Direct naar content
Logo Graceland festival

ANBI Status

Sinds 14 februari 2024 heeft stichting Graceland Overall een culturele ANBI status toegekend gekregen. Op deze datum is ook de naam van de stichting gewijzigd. Dit omdat we al een tijdje veel meer zijn dan een festival. De culturele evenementen zoals Graceland Festival, Graceland Retreat, Graceland bij je Thuis, Graceland PaasNacht, Graceland Op Adem vallen onder stichting Graceland Overall. Op deze pagina vind je wat het voor jou betekent dat stichting Graceland Overall een culturele ANBI status heeft en vind je de relevante gegevens van de stichting.

Wat houdt een culturele ANBI status in?

Een culturele ANBI status houdt in dat de stichting voor minstens 90% actief is op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel omdat voor hen extra giftenaftrek geldt. Als je een donatie doet aan de stichting mag je als particulier 25% bij je donatie optellen en het totaalbedrag aftrekken op je belastingaangifte. Meer informatie over het gebruik maken van extra giftenaftrek vind je op belastingdienst.nl.

Het gaat om giften die gedaan zijn aan Stichting Graceland Overall, niet Stichting Vrienden Van Graceland. Voor deze stichting zijn er plannen om op een later moment een ANBI status aan te vragen.

Gegevens

Stichting Graceland Overall (opgericht op 01-01-2015)

Mensumaweg 38B

9356 TD Tolbert

info@gracelandfestival.nl

www.gracelandfestival.nl

KVK nummer: 62365010

BTW nummer: 854789510B01

RSIN nummer: 854789510

Bankgegevens: NL 50 RABO 0301758492 t.a.v. Stichting Graceland Festival

Missie en Visie van de Stichting

Stichting Graceland Overall beoogt via kunst, cultuur en ontmoeting bij te dragen aan een gezonde, gegronde en verbonden samenleving.
Stichting Graceland Overall heeft ten doel:
– een rijk aanbod van kunst en culturele plekken van ontmoeting te faciliteren, waarmee wordt gebouwd aan een samenleving van mensen die moed en hoop houden, zin ervaren, zich verbonden voelen met het leven;
– vanuit kunst, cultuur en ontmoeting het aanbieden van een experimentele mix van zingeving, engagement en gemeenschapszin waarbij de huidige maatschappelijke vraagstukken een centrale plek hebben.

Bestuur

Het bestuur is belast met het besturen van de stichting (beleid, financiën,
verantwoording). Op dit moment bestaat het bestuur van Stichting Overall uit:

Documenten

Documenten zoals het meest actuele beleidsplan en de laatst beschikbare financiële jaargegevens zijn hieronder te downloaden.