Direct naar content
Logo Graceland festival

Team Graceland Festival

Gerda van Veen
Directeur

Gerda van Veen is getrouwd met Jan en moeder van drie grote zonen. Ze is directeur van Graceland Festival en met alles wat daarbij komt kijken is ze voor een deel van de week met veel plezier bezig. Daarnaast werkt ze zelfstandig als project en interim-manager in de zorg. Haar inzet voor Graceland Festival is geïnspireerd door haar eigen behoefte om de kern van haar leven (haar geloof in God) te verbinden met de uitdagingen die ze in het dagelijkse leven op deze aarde tegenkomt. Ze vindt het van enorm belang dat er een vrijplaats is waarin zij, en de generaties na haar, hiermee mogen experimenteren en in dit alles altijd de Liefde mogen behouden.

Fokko van der Struik
Producent & Coördinator Veiligheid

Mijn naam is Fokko van der Struik, en tijdens het GLF festival mag ik mij bezig houden met alles wat met veiligheid te maken heeft. In het dagelijks leven ben ik naast Veiligheidskundige bij een groot duurzaamheidsbedrijf tevens auditor en beoordeel ik management systemen. Op het GLF ben ik de vraagbaak met alles wat te maken heeft met wet en regelgeving en ondersteun ik het team om een veilig en duurzaam festival neer te zetten. In 2021 ben ik zelf ook lijfelijk aanwezig met een afvaardiging van Vinke Vision waarmee we jaarlijks grote met name live TV evenementen qua veiligheid en productie mogen verzorgen. Ik zie uit naar een bijzonder festival waar we onszelf mogen zijn maar bovenal waar we de Here God groot mogen maken.

Willem Dekker
Programmeur

Willem is programmeur van muziek en het programma kinderen en tieners. Deze olijke broeder herken je aan zijn prachtige rossige baard en aanstekelijke lach. Muziek is zijn grote passie en liefde in het leven (naast zijn bijzonder fijne vrouw). Naast Graceland maakt hij onder de naam willie d. wallace de heerlijkste reggae pop. Zijn passie voor muziek mag hij met jullie delen door elk jaar het programma van Graceland Festival samen te stellen. Een job waar hij enorm dankbaar voor is. Willem kan maanden teren op het trotse gevoel en de voldoening die hij voelt na elke Graceland Festival editie! Hij is jullie dan ook bijzonder dankbaar dat we Graceland elk jaar samen maken tot de prachtige plek die het is!

Rikko Voorberg
Programmeur

Rikko werkt aan het artistieke karakter van Graceland Festival. Hij vindt kunstenaars voor installaties, straattheater en nog veel meer. Het is zijn taak om te zorgen dat het festival ook altijd en overal ’tot de verbeelding spreekt’. Rikko doorliep een gereformeerde opleiding tot dominee, maar vond zijn thuis buiten het instituut van de kerk, tussen kunstenaars, theatermakers en idealistische ondernemers. Hij is te horen op radio en TV over acutele maatschappelijke thema’s en hedendaagse relevante theologie. Op de ochtenden van elke werkdag schrijft hij tussen zes en zeven uur associatieve overwegingen die hij deelt in de podcast ‘PopUpGedachtes’ en op Lazarus.nl. Hij is als artistiek leider Stichting PopUpWerk en als zodanig onderdeel van het jaarteam van het Graceland Festival.

Elsa Eikema
Programmering & Communicatie

Elsa kijkt met aandacht om zich heen en geniet van het kleine leven. Voor Graceland Festival boekt ze sprekers en draagt ze bij aan de communicatie. Na een theologische studie gaf ze jaren les in het voortgezet onderwijs, begon een buurthuis, schreef blogs en startte platform De Kerklozen. Als programmamaker is ze o.a. betrokken geweest bij het Dominicanenklooster in Zwolle. Dit jaar is ze als student begonnen op een landbouwschool. Met haar handen in de Zwolse rivierklei verbouwt ze biologische groente en geniet ze van de levenskracht die ze in steeds meer dingen ontdekt. Ze is enthousiast over Graceland Festival als ruimte waar ideeën, verhalen en vragen er volop mogen zijn. Elsa is getrouwd met Mark en moeder van twee kinderen.

Denies de Ruiter
Creatieve Productie

Denies de Ruiter is een vrouw met een prachtige scheppingsdrang. De woeste ledigheid van het festivalterrein tovert zij met haar bruisende creativiteit om tot een heerlijke festivalbeleving. Duurzaamheid en hergebruik van spullen zijn daarin voor haar belangrijk. Samen met haar man Erik runt ze Dirkson&Dirkson, een pop-up interieurwinkel met de mooiste vintage, antiek en designspullen. Daarnaast verzorgt Denies eventstyling onder de naam Dirkson Decor. Haar passie voor decor en styling is een geschenk aan de festivalbezoeker die mag genieten van de inspirerende ruimte die ze weet te creëren. Denies is vrouw van, moeder, dochter, vriendin en collega. Bij Graceland Festival is ze verantwoordelijk voor de beleving van het festival door decor & styling, horeca & de zaterdagmarkt.

Anniek Stijnen – Boven
Coördinator Communicatie

Anniek heeft een goed oog voor processen en details. Deze communicatietijger zorgt dat alles klopt en dat iedereen zich aan de afgesproken deadlines houdt. Met al die creatieve stuiterballen is dat van onmisbare waarde. In het dagelijks leven heeft Anniek haar eigen onderneming Make Room; een webshop en winkeltje met de leukste cadeautjes én werkt ze als projectcoordinator bij Netwerk Dordtse Helden. Verder is ze veel in haar moestuin te vinden.
Er is Anniek met de paplepel ingegoten je geloof in God handen en voeten te geven door je actief in te zetten en betrokken te zijn bij anderen. Graceland Festival is voor Anniek de plek waar alles samenkomt, de liefde voor God, mooie mensen, samenzijn en verbinden, muziek en kunst, ontmoeten en verbinden, kritische vragen stellen, zoeken en vinden. Een dankbare taak dus, om actief bij te dragen aan de organisatie van Graceland!

Melvin Vlot
Assistent programmeur

Melvin is een vrije vogel die het liefst elke dag iets nieuws uitprobeert. Na zijn studie theologie is hij op zoek gegaan naar bruggen tussen kerk & maatschappij, maar ook naar de ruimte tussen geloven en niet-geloven. Overal waar eerlijke vragen worden gesteld en innovatie wordt opgezocht, is hij als een vis in het water. Zelf schrijft hij regelmatig poëzie en voegt graag een dosis humor toe aan de sleur van elke dag. Melvin gelooft, in plekken waar gespeeld en geëxperimenteerd kan worden met kunst, actuele vragen en het christelijke verhaal. Omdat Graceland Festival zo’n plek is, werkt hij mee aan het programmeren van kunst, theater en performance. Kom je hem tegen op het festival dan kan het niet anders dan dat hij aan genieten is: van de mainstage headliner, maar ook van blote voeten in het grasland.

Laura Koning
Vrijwilligers coördinator

In 2016 kwam Laura voor het eerst naar Graceland Festival en sindsdien is ze niet weg te krijgen. De vrijheid, muziek en mooie mensen is waar ze het meest van geniet. Ze wordt gelukkig van creativiteit in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om muziek, kunst of fotografie, in alles vindt ze schoonheid. In het dagelijks leven verzorgt ze voor de outdoorwinkel de marketing, grafische vormgeving en organiseert ze allerlei activiteiten die te maken hebben met het buitenleven. Met de molens van Kinderdijk om de hoek is de natuur en cultuur niet ver te zoeken. Laura is enthousiast, een tikkeltje eigenwijs, maar ook praktisch ingesteld. ‘Orde en structuur met de vrijheid om ervan af te wijken’ noemt ze dat. En alles met een vleugje humor natuurlijk. Voor Graceland Festival is ze vrijwilligers coördinator en zorgt dat alle vrijwilligers een mooie Graceland-ervaring hebben. Daarnaast ondersteund ze de rest van het team met administratieve taken en regel-dingetjes rondom artiesten en zakelijke partners.