Direct naar content
Logo Graceland festival

Team Graceland Festival

Gerda van Veen
Directeur

Gerda van Veen is getrouwd met Jan en moeder van drie grote zonen. Ze is directeur van Graceland Festival en met alles wat daarbij komt kijken is ze voor een deel van de week met veel plezier bezig. Daarnaast werkt ze zelfstandig als project en interim-manager in de zorg. Haar inzet voor Graceland Festival is geïnspireerd door haar eigen behoefte om de kern van haar leven (haar geloof in God) te verbinden met de uitdagingen die ze in het dagelijkse leven op deze aarde tegenkomt. Ze vindt het van enorm belang dat er een vrijplaats is waarin zij, en de generaties na haar, hiermee mogen experimenteren en in dit alles altijd de Liefde mogen behouden.

Willem Dekker
Programmeur

Willem is programmeur van muziek en het programma kinderen en tieners. Deze olijke broeder herken je aan zijn prachtige rossige baard en aanstekelijke lach. Muziek is zijn grote passie en liefde in het leven (naast zijn bijzonder fijne vrouw). Naast Graceland maakt hij onder de naam willie d. wallace de heerlijkste reggae pop. Zijn passie voor muziek mag hij met jullie delen door elk jaar het programma van Graceland Festival samen te stellen. Een job waar hij enorm dankbaar voor is. Willem kan maanden teren op het trotse gevoel en de voldoening die hij voelt na elke Graceland Festival editie! Hij is jullie dan ook bijzonder dankbaar dat we Graceland elk jaar samen maken tot de prachtige plek die het is!

Rikko Voorberg
Programmeur

Rikko werkt liefst buiten de lijntjes, waar kunst, maatschappelijk engagement en spiritualiteit elkaar raken. Geen betere plek dan Graceland Festival om dat te helpen vormgeven. Hij woont met zijn gezin in een woongroep in Amsterdam en is verantwoordelijk voor de creatieve lijn en werkt met programmeurs van sprekers, muziek en kunst aan een kloppend geheel. Het is zijn taak om te zorgen dat het festival altijd en overal ’tot de verbeelding spreekt’. Hij is bekend van initiatieven als We Gaan Ze Halen en z’n dagelijkse podcast, de PopUpGedachte. Ook doet hij projecten rond Eenzaamheid en Rouw. Hij schreef ‘De Dominee Leert Vloeken’ over constructieve woede en Onzeker Weten over een hedendaagse visie op relevante theologie.

Elsa Eikema
Programmering & Communicatie

Elsa kijkt met aandacht om zich heen en geniet van het kleine leven. Voor Graceland Festival boekt ze sprekers en draagt ze bij aan de communicatie. Na een theologische studie gaf ze jaren les in het voortgezet onderwijs, begon een buurthuis, schreef blogs en startte platform De Kerklozen. Als programmamaker is ze o.a. betrokken geweest bij het Dominicanenklooster in Zwolle. Dit jaar is ze als student begonnen op een landbouwschool. Met haar handen in de Zwolse rivierklei verbouwt ze biologische groente en geniet ze van de levenskracht die ze in steeds meer dingen ontdekt. Ze is enthousiast over Graceland Festival als ruimte waar ideeën, verhalen en vragen er volop mogen zijn. Elsa is getrouwd met Mark en moeder van twee kinderen.

Denies de Ruiter
Creatieve Productie

Denies de Ruiter is een vrouw met een prachtige scheppingsdrang. De woeste ledigheid van het festivalterrein tovert zij met haar bruisende creativiteit om tot een heerlijke festivalbeleving. Duurzaamheid en hergebruik van spullen zijn daarin voor haar belangrijk. Samen met haar man Erik runt ze Dirkson&Dirkson, een pop-up interieurwinkel met de mooiste vintage, antiek en designspullen. Daarnaast verzorgt Denies eventstyling onder de naam Dirkson Decor. Haar passie voor decor en styling is een geschenk aan de festivalbezoeker die mag genieten van de inspirerende ruimte die ze weet te creëren. Denies is vrouw van, moeder, dochter, vriendin en collega. Bij Graceland Festival is ze verantwoordelijk voor de beleving van het festival door decor & styling, horeca & de zaterdagmarkt.

Laura Koning
Vrijwilligers coördinator

In 2016 kwam Laura voor het eerst naar Graceland Festival en sindsdien is ze niet weg te krijgen. De vrijheid, muziek en mooie mensen is waar ze het meest van geniet. Ze wordt gelukkig van creativiteit in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om muziek, kunst of fotografie, in alles vindt ze schoonheid. In het dagelijks leven verzorgt ze voor de outdoorwinkel de marketing, grafische vormgeving en organiseert ze allerlei activiteiten die te maken hebben met het buitenleven. Met de molens van Kinderdijk om de hoek is de natuur en cultuur niet ver te zoeken. Laura is enthousiast, een tikkeltje eigenwijs, maar ook praktisch ingesteld. ‘Orde en structuur met de vrijheid om ervan af te wijken’ noemt ze dat. En alles met een vleugje humor natuurlijk. Voor Graceland Festival is ze vrijwilligers coördinator en zorgt dat alle vrijwilligers een mooie Graceland-ervaring hebben. Daarnaast ondersteund ze de rest van het team met administratieve taken en regel-dingetjes rondom artiesten en zakelijke partners.

Lisanne Bouma
Coördinator Communicatie

Deze creatieve duizendpoot doet niets liever dan dingen maken. Of het nu gaat om schilderijen, toffe teksten of een mooi evenement, ze vindt het allemaal even leuk! In haar dagelijks leven zoekt ze naar verbinding en betekenis, wat mooi aansluit bij Graceland Festival. Hier bestiert ze de website, social media en andere communicatiekanalen.
‘Vertrouw op God, maar zet wel je fiets op slot.’ Dit kreeg Lisanne mee tijdens haar opvoeding en beschrijft haar geloof nog steeds. Geloven met je hoofd in de lucht en de benen op de grond. Ze gelooft vooral in plekken vol vrijheid en liefde, waar je mag zijn wie je bent en ruimte is om te experimenteren. Waar je een relatie mag hebben met wie jij maar wilt! Waar af en toe heilige huisjes omver worden getrapt en het kwetsbare wordt omarmt.
Al sinds 2015 ervaart Lisanne dit op Graceland Festival! Je vindt haar hier dansend bij het hoofdpodium, ademloos luisterend naar een inspirerende spreker of kletsend met een Tongval-biertje in de hand.

Peter Barnhoorn
Medewerker Financiële Administratie

In 2019 won de jeugdgroep waar Peter bij betrokken was Sirkelslag van de PKN en daarmee toegangskaarten voor het Gracelandfestival. Zo kwam hij dat jaar voor het eerst op het festival en was gelijk enthousiast. Dit jaar werd zijn aandacht getrokken door de oproep voor Medewerker Financiële Administratie voor het festival.  Niet alleen hijzelf, maar ook mensen om hem heen hadden gelijk het gevoel dat dit echt een taak voor hem zou zijn.
Hij heeft een gezin met 4 jongvolwassen kinderen. Naast zijn werk voor Graceland verhuurt hij eigen vastgoed zoals woningen en stalling- en opslagruimtes. Verder is hij op vele andere fronten actief! Hij is koster bij een instelling voor gehandicaptenzorg, ondersteunt bij uitvaarten en is vrijwilliger bij de tussenschoolse opvang.
Peter draagt het Gracelandfestival een warm hart toe. Vooral omdat Graceland een plek is waar de leeftijdsgroep van zijn eigen kinderen op eigen manier vorm kunnen geven aan hun geloof.