Direct naar content
Logo Graceland festival

Being Here van Wies Noest

  • Veld

Feestelijk, wonderlijk, groots en vriendelijk!

Wij zijn vereerd dat ‘Being Here’ neerstrijkt op het Graceland Festival. ‘Being Here’ bestaat uit een grote verzameling kleurrijke opblaasbare objecten van vliegerstof die je voorzichtig mag aanraken, doorheen mag dwalen en bewonderen. Wat groot is wordt klein en wat open is blijkt gesloten. Een wonderlijke, feestelijke wereld! Dit langlopende project was al te zien in het binnen- en buitenland en is een van de langlopende projecten van de kunstenaar Wies Noest. Toen ze, zoals ze zelf zegt, ‘mislukte als handwerkjuf’, begon ze kunst te maken. Ze werkt nooit volgens plan, ze begint gewoon en speelt met het materiaal om er zelf vrolijk van te worden, om verrast te worden en verliefd te worden op het resultaat.

Dat doet ze nu al 60 jaar! En ze sleept ons mee in haar verliefdheid en wonderlijke avonturen! ‘Het leuke van bijna tachtig zijn is dat je terug kan kijken en lijnen kan ontdekken’. zegt Wies Noest. ‘Alles wat ik in mijn leven meemaakte zit erin! Toen ik het maakte had ik het niet in de gaten, nu, achteraf zie ik de verbanden en antwoorden. Het is mijn reis, mijn leven.’

Naast al die jaren kunstenaarschap bouwde Wies aan een andere legacy: ze gaf les aan hogescholen en academies, van kunstenaars tot communicatie opleidingen tot mediadesign als CEO’s. Zo infecteerde ze met haar creativiteit en verrassende denkwijzen een grote zwerm studenten, wie weet infecteert ze ook jou!

Share the love!