Direct naar content
Logo Graceland festival

Brian McLaren

  • Spreker

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Zaterdag 17 augustus 14:00 – 15:00 Bospodium

Brian McLaren komt naar Graceland Festival deze zomer! Brian is een Amerikaanse auteur, spreker, activist en publiek theoloog en houdt zich bezig met het progressief christelijke gedachtegoed, wat voor hem betekent: “rechtvaardig, genereus en met iedereen die op zoek is naar het goede”.

Zijn nieuwste boek “Life After Doom” schreef hij voor iedereen die zich overweldigd voelt door de staat van de wereld en zich ofwel keert tot een gevoel van machteloosheid en wanhoop, of het idee heeft dat het allemaal zo’n vaart niet loopt.  Brian neemt je mee in 4 manieren hoe om te gaan met de alarmerende berichten die ons dagelijks bereiken.

Brian McLaren is een voormalig pastor en heeft meerdere kerkplanters en pioniers ondersteund in het opzetten van verschillende kerken. Hij spreekt over thema’s als postmoderne cultuur, spirituele vorming en pastorale survival, de interreligieuze dialoog en wereldcrises. In “a new kind of christiniaty” formuleerde hij tien vragen die volgens hem essentieel zijn voor de opkomst van een postmodern en postkoloniaal christelijk geloof.

Leven na de zondvloed

Sommigen zeggen dat het zo’n vaart niet zal lopen. Anderen weten niet meer zo goed waar ze het zoeken moeten door de wanhoop en machteloosheid die ze voelen. Brian neemt je op Graceland Festival mee in een aantal manieren hoe om te gaan met de alarmerende berichten die ons elke dag bereiken.

Brian’s nieuwste boek, “Life after Doom” is vanaf 14 mei te koop!

Share the love!