Direct naar content
Logo Graceland festival

Christian Climate Action (Tieners)

  • Tieners

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Zaterdag 17 augustus 15:30 – 16:30 De Lounge

Je leeft in een wereld die naast een hele hoop geweldige aspecten ook een aantal hele moeilijke kanten heeft. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Als het gaat om klimaatverandering is er een groep mensen die voelt dat ze niet langer aan de zijlijn kunnen blijven staan en niet langer kunnen afwachten tot de overheid er misschien eens iets aan doet. Naast het bekende Extinction Rebellion is er ook een christelijke variant: de Christian Climate Action. Op Graceland Festival komen een jong lid (Noud) en een oud lid (Wim) van CCA vertellen waarom onderdeel zijn van CCA en hoe dat allemaal in zijn werk gaat. 

Noud is 24 en geen onbekende voor de oplettende Gracelander. Hij hielp al eerder bij de Pride Picknick en is elk jaar te vinden op Graceland Festival. Samen met Noud vertelt hij waarom ze op deze manier met het thema klimaatverandering bezig zijn en beantwoorden ze elke vraag die je hebt.

Wim is 54 jaar oud. In het dagelijks leven werkt hij als IT-er en in zijn vrije tijd wandelt hij graag. Na het lezen van het boek ‘Nu het nog kan’, besloot hij in beweging te komen voor klimaatrechtvaardigheid. Sinds 2022 is hij betrokken bij Christian Climate Action. Vorig jaar is hij voor het eerst naar een demonstratie op de A12 geweest. Sindsdien probeert hij zich regelmatig in te zetten voor CCA en daarover komt hij vertellen.

Share the love!