Direct naar content
Logo Graceland festival

Elly Zuiderveld en Jolien Damsma

  • Muziek

Elly Zuiderveld hoeven we je niet voor te stellen, ze is een icoon. Samen met Rikkert maakte ze vanaf 1968 onder andere de bangers ‘De Kauwgomballenboom’, ‘Weet je dat lente komt’ en ‘Maak Een Vrolijk Geluid Voor’. Tegenwoordig heeft Elly een nieuwe zangvriendin gevonden: Jolien Damsma. Als 9-jarig meisje zong Jolien in de schoolmusical de sterren van de hemel. Dit viel Elly op en sindsdien kruisten hun paden. Elly heeft Jolien zien opgroeien en ziet haar nu als een kleindochter. Jolien noemt Elly daarom ook ‘oma’. 

Jolien is verder als zangeres en liedjesschrijver altijd op zoek naar die éne zin die het hart van de luisteraar weet te raken. Haar muziek is een mix van country, folk en gospel; een veelzijdige combinatie waarop haar eerlijke en diepzinnige teksten tot leven komen. Met haar pure en warme stem neemt ze je mee naar herkenbare situaties. Er komt een grote variatie aan thema’s voorbij, waaronder vriendschap, liefde, hoop, eenzaamheid en verwondering voor de natuur. De hoop die ze uit haar geloof haalt, loopt als een rode draad door haar muziek heen. Met haar muziek en teksten wil Jolien de contrasten van het leven vangen; de zegeningen, maar óók de moeilijke momenten bezingen.

Op het Graceland Festival komen de beide generaties bij elkaar in een rijk geschakeerd programma. Alvast een voorproefje:

Share the love!