Direct naar content
Logo Graceland festival

Hanna Marieke

  • Muziek

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Vrijdag 16 augustus 10:00 – 11:00 Bospodium

Wat als je op het punt staat om wanhopig, angstig en verlamd te worden door de druk van de samenleving en je loopt alleen het bos in op een contemplatieve reis van vredige jazz met verfrissende kleuren? Ondanks dat haar muziek introspectief is, werd Hanna Marieke’s eerste album Rhythms Of Grace in 2021 ontvangen als ‘verrassend sterk en avontuurlijk’ (ND). Hanna Marieke neemt het publiek mee op een reis van melancholische melodieën, sensitieve harmonieën en hoopvolle wendingen, geïnspireerd door Justin Kauflin, Tigran Hamasyan, Aaron Parks, Mathias Eick, Ravel en Debussy. Daaroverheen zingt ze met haar piano-melodieën mee als één stem, helder en teder.

Haar missie is om de ogen van mensen te openen voor een nieuw perspectief zodat ze hoop en schoonheid kunnen vinden in het midden van de dagelijkse sleur en de chaos van het Westerse leven. Ze maakt hoopvolle jazz-poëzie voor burn-out-millennials. In de zomer van 2023 is ze samen met haar man in een leefgemeenschap in het bos gaan wonen, haar nieuwe kunstenaars-habitat, om te vertragen en te verstillen. Je vindt haar regelmatig achter haar vleugel, starend uit het raam naar wilde bloemen.

Hanna Marieke is geboren in Amsterdam. Op haar negende had ze haar eerste klassieke pianoles van de Canadese pianist Elizabeth de Smaele. Voor elk stuk bedachten ze samen een verhaal of tekenden ze een landschap om de muziek tot leven te brengen. Op een gegeven moment begon haar creativiteit zich te ontwikkelen en verlangde ze ernaar om zelf te improviseren en te schrijven. Vanaf haar zestiende is ze de jazzwereld gaan ontdekken, waarna ze een Bachelor jazz & pop piano in Utrecht deed. In juni 2024 studeerde ze ook af als master jazz pianiste en zangeres op Codarts in Rotterdam. Op dit moment is ze zich aan het voorbereiden om haar tweede album uit te brengen en ooit hoopt ze op theatertour te gaan met haar eigen storytelling jazzconcerten, waar spoken word en jazz samen een nieuw concept vormen.

Share the love!