Direct naar content
Logo Graceland festival

Kenny B

  • Muziek

Kenny B is echt een grote naam in de Nederlandse muziekscene met enorme hits als ‘Als je Gaat’ & ‘Parijs’. Met zijn reggae-stijl en geweldige persoonlijkheid past hij perfect bij Graceland Festival. We zijn zo blij dat hij erbij is!

Van de Surinaamse jungle en Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrilla-strijders. Van vredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit ‘Parijs’ in Nederland.

Kenny B zingt al sinds zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en nu ook in het Nederlands. Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als je gaat’, bracht hij de hit ‘Parijs’ uit, die inmiddels meer dan 51 miljoen keer gestreamd is en ruim 42 miljoen keer bekeken is op YouTube. Met ‘Parijs’ was Kenny B de eerste Nederlandse artiest die 1 miljoen Spotify-streams in een week wist te behalen. Deze hit leidde tot talloze covers en samenwerkingen met diverse singer-songwriters. Daarna volgden succesvolle tours door heel Nederland, van clubs tot televisieprogramma’s tot verschillende festivals zoals Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Je kon gewoon niet om hem heen!

Kenny B heeft voor zijn muziek veel prijzen gekregen, waaronder een Buma Award, een Edison, en zeven keer platina voor Parijs. Daarnaast is Kenny B in 2017 door de Surinaamse overheid geridderd tot Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster, voor de bijzondere manier waarop hij zijn geliefde land uitdraagt.

Zijn album “Hoe Dan Ook” verscheen in het voorjaar van 2019. Hierop staan onder andere de singles ‘Sranan Mi No Gwe’ en ‘Oh Ja’, zijn derde single ‘Ik Ben Hier’ met Perle Lama en zijn vierde single ‘Als ik je zie’.

Kenny zet zich in voor vele goede doelen zoals ‘Free a Girl’, ‘War Child’, en ‘Muziekids’. Hij is ambassadeur van de Tilburgse Voedselbank en Ambassadeur van een cultureel erfgoed project: ‘Verborgen koloniaal erfgoed terug naar het volk’. Hierin zoekt Kenny naar gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid: iets wat goed past bij het Graceland-gevoel.

Share the love!