Direct naar content
Logo Graceland festival

Kenny B

  • Muziek

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Vrijdag 16 augustus 23:00 – 00:00 Grasland

Het is een van de grootste namen die ooit op het Graceland Festival hebben opgetreden: Kenny B. Zijn zomerhit “Parijs” is inmiddels meer dan 60 miljoen keer gestreamd op Spotify en meer dan 44 miljoen keer bekeken op YouTube, en hij was de eerste Nederlandstalige artiest die 1 miljoen streams in een week wist te behalen. Daarna volgden succesvolle tours door heel Nederland, van clubs tot televisieprogramma’s tot festivals zoals Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival.

Kenny is een inspirerende man die méér is dan alleen muzikant. Vóór z’n muzikale succes in Nederland en Suriname lag al een heel leven. Hij was vredesonderhandelaar tussen strijdende partijen in Suriname en activist voor mensen van kleur in Nederland. Het jaarthema van Graceland Festival is dit jaar “Heel de Tijd” en als er iemand weet hoe laat het is, dan is het Kenny B. Heel de Tijd is ook: weten wat nú urgent is. Achter al die prachtige liedjes zit iemand die al heel veel heeft meegemaakt. Een fantastische artiest voor Heel de Tijd! In Trouw stond jaren terug een mooi portret van Kenny, waarin hij onder andere z’n relatie met God beschrijft. 

Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en zijn live-optredens staan garant voor een heerlijke tijd. Dé headliner van de Graceland-Vrijdag!

Share the love!