Direct naar content
Logo Graceland festival

Lieve Bertha

  • Muziek

Lieve Bertha was een ongrijpbare muzikale jongensdroom die niet kon kiezen tussen pop en theater, tussen film en muziek. De jeugdvrienden Rens en (Berend) Koen begonnen al op de basisschool met het maken van liedjes en filmpjes om elkaar en de mensen om hen heen te raken en aan het lachen te maken.

Dit groeide uit tot een volwassen vijfkoppige band die door heel Nederland toerde langs popzalen, festivals, theaters en radiozenders. Ze stonden onder andere op Oerol, Paaspop, Flevo én Graceland, ze wonnen de publieksprijs van de Grote prijs van Nederland, deden vier theatertours en brachten drie EP’s en een album uit. Met hun Nederlandstalige theatrale popliedjes en hun perfect samenklinkende hoge stemmen waren ze een unieke toevoeging aan het Nederlandse muzieklandschap.

De motor was altijd vriendschap en plezier. Toen deze twee even minder werden, besloten ze na twee prachtige afscheidsconcerten in 2019 de stekker eruit te trekken. Wat bleek, de vriendschap en het plezier waren toch hardnekkiger gebleken dan gedacht. De jongens zijn blijven samenwerken en plezier blijven maken, al was het niet meer onder de naam Lieve Bertha. Nu is de tijd rijp voor een knallend reünieconcert op Graceland!

Share the love!