Direct naar content
Logo Graceland festival

Rogier Pelgrim

  • Muziek

Rogier Pelgrim is een Nederlandse liedjesschrijver, zanger, verhalenverteller en podcastmaker. Echt bekend werd hij toen hij in de finale van het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter van Nederland stond. Maar vijf jaar geleden werd het ineens stil rondom de singer-songwriter uit Wageningen. Na jaren van intensief touren, het winnen van de Grote Prijs van Nederland en het uitbrengen van drie albums was het wel even genoeg geweest. Een onvermoeibare kruistocht van bijna 800 shows kwam ten einde. Rogier had wel even genoeg gespeeld. 

En dat niet alleen, er kwamen kinderen, een koophuis, er kwam een grote-mensen-baan, en de muziek verdween iets verder naar de achtergrond. Maar helemaal verdwijnen deed de muziek natuurlijk nooit. Er bleven toch steeds weer op onverwachte momenten liedjes komen. Het leek haast onvermijdelijk. Alleen dit keer waren de teksten niet in het Engels maar in het Nederlands. Liedjes over vervlogen dromen, volwassen worden en de Wageningse uiterwaarden.

Rogiers eerste Nederlandstalige album is een melancholische singer-songwritersplaat geworden. Zijn karakteristieke stem en zijn akoestische gitaar vormen de basis voor elk song. Het geheel is door producer en muzikant Sander Geboers aangekleed met piano, melotrone, synthesizer, orgeltjes en blazers-arrangementen. Het is tijd om deze nieuwe liedjes tijdens Graceland Festival met de wereld te delen.

Share the love!