Direct naar content
Logo Graceland festival

Rozemarijn van ‘t Einde

  • Spreker

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Zaterdag 17 augustus 18:00 – 19:00 Riemer

Als je de temperatuur van de afgelopen 1000 jaar in beeld brengt, zie je een vrijwel horizontale lijn, die sinds de afgelopen 150 jaar steeds rechter omhoog gaat. De opwarming van de aarde versnelt en begint buiten controle te raken. Dat is doodeng en werkt verlammend. Maar met Rozemarijn ga je niet bij de pakken neerzitten. Rozemarijn neemt je mee in hoe jij een wezenlijk verschil kan maken. En deze keer gaat het eens niet over stoppen met vlees eten of minder vliegen. Deze bijeenkomst is voor iedereen die wil weten hoe je de koers van miljarden euro’s verschuift, de publieke opinie beïnvloedt en je eigen grenzen verlegt. En zo gaan we op zoek naar geaarde hoop in een hopeloze toestand. Laat je besmetten! Rozemarijn van ‘t Einde is theoloog en klimaatactivist. Ze is actief bij o.a. Extinction Rebellion en Christian Climate Action. Ze won de PAX Vredesduif en schreef het boek ‘Rebelleren voor het leven: een dominee in actie voor klimaatrechtvaardigheid’.

Rozemarijn zet zich onvermoeibaar in tegen klimaatverandering. “Op geen andere plek voel ik me zo dicht bij God als na een arrestatie”. Dat is voor haar best belasting, aangezien ze een ziekte aan haar zenuwstelsel heeft en in een rolstoel zit. Bij haar ademt alles urgentie.

Dit is een tent waarin je de makende mens ruimte krijgt. Om tegenkracht uit te oefenen, de status quo aan het wankelen te krijgen en onze handen, harten, en creativiteit te gebruiken om een regeneratieve, leven gevende wereld te beschermen, te voeden en tot bloei te laten komen zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Verschillende kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven faciliteren hier manieren om de makende mens te versterken. Onder andere Christian Climate Action, Lisa Bukina, Collectief Art Faith en de Turnclub geven korte hands-on workshops. In de tent zelf zijn de tijden aangegeven.

Share the love!