Direct naar content
Logo Graceland festival

The Bright Side of Life

  • Performance

Waar en wanneer

Dag Tijd Podium
Donderdag 15 augustus 20:00 – 21:00 Circus

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’ The Bright Side of Life is een aangrijpende voorstelling, gebaseerd op het levensverhaal van acteur Bright O. Richards. Hij moest zijn thuisland, waar hij geliefd en beroemd was, ontvluchten en in Nederland opnieuw zijn plek vinden in de maatschappij. Deze voorstelling, waarin hij samen speelt met Oleg Fateev gaat over het bouwen van een inclusieve samenleving waarin vluchtelingen verbindingen kunnen maken met de samenleving. Door zijn ervaringen te delen ontstond ook de Stichting New Dutch Connections die nieuwkomers inspireert en motiveert in zichzelf te geloven. Kom, ontmoet en verbind!

Wereldwijd zijn enorm veel mensen op de vlucht. En in Nederland is het sentiment rond vluchtende mensen heel verdeeld. Bright verbind zijn eigen verhaal met dat van vele anderen. Dat doet hij op een artistieke, positieve en open manier. Daarmee bied hij allerlei verschillende handvatten om verbindingen te laten ontstaan tussen mensen die elkaar anders niet zouden leren kennen. Door de oprichting van de stichting ondersteund hij ook nog allerlei andere nieuwkomers in dit proces.

“Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.” – Theaterkrant

De trailer laat je kennis maken met de aanstekelijke positiviteit van Bright:

Share the love!