Direct naar content
Logo Graceland festival

Trinity: Wereldwijs

  • Muziek

De Nederlandse band Trinity brengt een Hemels feestje. Ze mengen Zuid-Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves. En zo ontstaan een mengeling van unieke akoestische muziek waarop je niet stil kunt staan. De band bestaat uit Elbert (lead vocalen & allerlei blaasinstrumenten), Johan (akoestische gitaren) en Niek Smelt (drums & percussie) en Bert Bos (basgitaar & contrabas).

Tijdens hun kindertijd als zendingskids in Peru leerden de Smelt-broers muziek maken van Andes-muzikanten. Die muzikanten kregen in ruil voor hun lessen een studiebeurs. Zo leerden de jongens al spelend het hart van de Peruaanse straatmuziek kennen. Dat hart is nog steeds springlevend in Trinity’s muziek en in hun visie om mensen van allerlei achtergronden te verbinden met échte feestelijke muziek.

Inmiddels hebben de vier mannen van Trinity allemaal een gezin. De wens om naast pop-albums ook familiealbums te maken gaat in vervulling! ‘Een nieuwe tak aan de Trinity-boom’ legt Elbert Smelt, leadzanger van de band, uit. ‘We zitten ook al weer te broeden op een vervolg op ‘The In Between’, ons laatste pop-album, maar afgelopen anderhalf jaar zijn we met hulp van onze gezinnen en vrienden bezig geweest om muziek te maken voor alle generaties binnen de familie. En daarbij leunen we natuurlijk op de brede schouders van mensen als Elly en Rikkert, onze band-opa en oma. We groeiden op met hun liedjes en die betekenen nog steeds veel voor ons, dwars door alle geloofs- fasen heen’.

Share the love!