Team Graceland Festival

Graceland helemaal.

Ontmoet de mensen achter Graceland Festival

Gerda van Veen

Algemeen directeur en mede-oprichter

Gerda van Veen is getrouwd met Jan en moeder van drie grote zonen. Ze is algemeen directeur van Graceland Festival en met alles wat daarbij komt kijken is ze voor een deel van de week met veel plezier bezig. Daarnaast werkt ze zelfstandig als project en interim-manager in de (verslavings)zorg. Haar inzet voor Graceland Festival is geïnspireerd door haar eigen behoefte om de kern van haar leven (haar geloof in God) te verbinden met de uitdagingen die ze in het dagelijkse leven op deze aarde tegenkomt. Ze vindt het van enorm belang dat er een vrijplaats is waarin zij, en de generaties na haar, hiermee mogen experimenteren en in dit alles altijd de Liefde mogen behouden.

Richard Aeilkema

Mede-oprichter en commercieel directeur

Richard Aeilkema woont samen met zijn vrouw Irene en hun samengestelde gezin met vijf kids in Paterswolde. In deze levensfase staat centraal: ongetemd genieten van het leven, werken vanuit zijn bedrijven Upconsultancy en Weerbaarheid Noord B.V. en een klein beetje of meer gekkigheid. Verder wordt er nog muziek gemaakt en zingt Richard in de band Moonradio. Met het organiseren van Graceland Festival hoopt hij op meer liefde, meer verbinding en meer dankbaarheid in het hiernumaals.

Willem Dekker

Programmeur Muziek

Willem Dekker is programmeur muziek van Graceland Festival. Deze olijke jongeman van net 30 jaar herken je aan zijn prachtig rossige baard en aanstekelijke lach. Muziek is zijn grote passie en liefde in het leven (naast zijn dame die hij onlangs ten huwelijk vroeg). Onder de naam Willie D. Wallace is hij muzikant, songwriter en performer. Daarnaast geeft hij les op een middelbare school als docent muziek en cultureel kunstzinnige vorming. Zijn passie voor muziek mag hij met jullie delen door elk jaar het muziekprogramma van Graceland Festival samen te stellen. Een job waar hij enorm dankbaar voor is. Op de trots en voldoening die hij na elke editie voelt, kan hij maanden teren. En Willem wil nog één ding tegen je zeggen: bedankt dat we Graceland elk jaar samen maken tot de prachtige plek die het is!

Lotte van der Ploeg

Programma Management

Lotte is 29 jaar, getrouwd met Eric en woont in Papendrecht. In het dagelijks leven is ze teammanager, een job waarin ze haar liefde voor structuur, deadlines bewaken en goede planning volop kwijt kan. Het is deze kwaliteit waar binnen team Graceland ook volop van wordt genoten. Lotte is een stabiele factor, creëert rust en een heerlijke 'alles komt goed'-vibe voor de programmeurs. Hiermee speelt zij een onmisbare rol in het neerzetten van een megatof festivalprogramma. Tijdens het festival geniet Lotte van samen kamperen, samen eten, samen zingen en samen discussieren. Het festival staat voor haar voor God zoeken in alle aspecten van het leven. De Liefde is voor iedereen, overal en altijd. Deze heilige overtuiging wil ze graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Madelief Emmens

Communicatie & creatieve productie

Madelief is 25 jaar, woont in Arnhem en is getrouwd met Geert. Ze werkt als freelancer binnen het culturele werkveld en richt zich hierin op eventmanagement en communicatie. Haar vrije tijd brengt ze voornamelijk zingend door, ze houdt van buiten zijn, cultuur snuiven en zich bemoeien met andermans interieur. Daarnaast is ze met veel enthousiasme jeugdleider in de kerk, waar ze ook graag op het podium staat te musiceren met de band. 'Bij Graceland Festival heb ik een familie gevonden aan hele mooie, gepassioneerde mensen met liefde voor God en de mens. Het lijkt soms wel of alles wat ik mooi vind aan de wereld daar word samengevat', aldus Madelief. Met veel plezier werkt ze samen met een veelkleurig stel collega's en richt ze zich op de communicatie en inrichting van het terrein.

Elsa Eikema

Programmeur Sprekers, communicatie & PR

Elsa Eikema is 33 jaar, getrouwd met Mark en moeder van twee kinderen. Ze is altijd op zoek naar plekken, mensen of ideeën die dit leven en deze aardbol meer maken tot het thuis zoals God het heeft bedoeld. Dit zoeken resulteerde al eens in het opzetten van een buurthuis in Utrecht Overvecht, het online platform De Kerklozen en menig blog voor online magazine Lazarus. Elsa is HBO-theoloog en als ontwikkelaar actief in het godsdienstonderwijs. Voor Graceland Festival boekt ze sprekers en buigt ze zich over de online communicatie en PR. Hoewel zij zichzelf bepaald niet ziet als festival-mens, heeft Graceland Festival haar hart veroverd. En dat zegt iets over het festival.  

Jonie Koudijs

Coördinator Vrijwilligers

Jonie is 26 jaar jong en woont al haar hele leven in het pittoreske Veenendaal. Sinds een jaar heeft ze daar een eigen appartement dat ze deelt met haar hond Elsa. In het dagelijks leven werkt ze als marketingmedewerker bij een ICT-bedrijf. Daarnaast gaat ze er graag opuit met de hond, naar vrienden toe of naar een goed concert. Sinds 2016 is ze als vrijwilligerscoördinator bij Graceland Festival betrokken. De reden waarom ze dit elk jaar opnieuw doet is dat ze het festival ervaart als een warme familie. Bij Graceland Festival mag je jezelf zijn en voel ik mij meer dan welkom, aldus Jonie. Het enthousiasme van de organisatie en de inzet van de vrijwilligers drijft haar om dit werk te doen.

Dick Spreeuwers

Medewerker Ticketing

Dick is 55 jaar jong, vader van Maike (18) en woonachtig in het Groningse Enumatil. Daar werkt hij als begeleider van jongeren met diverse problematiek. Samen met zijn team helpt hij ze op weg naar het leven als volwassene. Als christen gunt hij de jongeren in die ontwikkeling iets van wat hij zelf van God ervaart. Om te ontspannen fietst hij graag, maar hangt ook graag af en toe eens lekker op de bank. Jaren geleden, toen hij door een moeilijke periode ging, was het Flevofestival voor hem een belangrijke plek om opnieuw te ontdekken wat het betekent om christen te zijn. Nu is hij voor het vierde jaar betrokken bij Graceland Festival, eerst als vrijwilliger in het kassateam en sinds vorig jaar als medewerker Ticketing. Het open karakter van Graceland, de ruimte die het geeft voor diverse denkbeelden en belevenis van het geloof, en dat alles met een flinke dosis WIJ-gevoel, geven hem elk jaar een spirituele oppepper die hij iedereen aan kan raden.