Direct naar content
Logo Graceland festival
27 mei 2022

Everything is Hallelujah!

Met de komst van headliner Gungor halen we dit jaar naast vernieuwende muziek ook een omstreden verhaal binnen. Jarenlang was de band Gungor een internationale grootheid in de christelijke aanbiddingsmuziek. Muzikaal werd het langzaam stil, terwijl het rumoer rondom de band aanzwelde. ‘Ik kan niet meer zingen over Jezus’, concludeerde Michael Gungor, die zich Vishnu liet hernoemen door een oosterse goeroe. Fans waren verbijsterd, teleurgesteld en haakten massaal af. Anderen voelden zich juist geïnspireerd voor hun eigen spirituele zoektocht. In deze turbulentie leek de band Gungor in het niets op te lossen. 

En toen waren ze er weer. Met een uitdagend statement op hun website vertellen ze hun verhaal. Tot hun eigen verbazing moesten ze de conclusie trekken dat ze niet anders kunnen dan aanbidden, of ze nu willen of niet. Daarbij citeren ze een muzikant uit de Bijbel: ‘als ik opstijg naar de hemel: u bent daar. Als ik mijn bed opmaak in de hel: u bent daar.’ Maar in plaats van terug op het vertrouwde nest te zijn, blijven ze opmerkelijk open in hun kijk op aanbidding. ‘Aanbidding is “ja” zeggen tegen je leven, tegen je Bron.’ vertelt Michael. ‘En als je er zo naar kijkt, is dat niet alleen weggelegd voor kerkmensen. Aanbidding is voor iedereen.’ Met deze blik schrijft Gungor volop nieuwe aanbiddingsmuziek, voor de ketters en de verschoppelingen, de vragers en de mystici, de hindoes én de christenen. Ze willen iedereen meenemen in hun prachtige ontdekking: Everything is Hallelujah!

Met de komst van Gungor kun je je verheugen op oude klassiekers in nieuwe jasjes, opzwepende elektronica en minimalistische ballads. Op uitbundig dansen en verstild wegdromen. En natuurlijk is er ook de mogelijkheid om Michael en Lisa te ontmoeten, hun verhaal te horen en met ze in gesprek te gaan.

Komende zomer bieden we een totaalervaring voor jong en oud: heerlijke muziek, urgente thema’s, intrigerende kunst. Daarnaast is er natuurlijk goed eten, lekkere drankjes, is ook het Kinderdorp weer terug en hebben de jongeren hun eigen hang-out. Er is een boekentent om met een bakje koffie in rond te hangen en gezelligheid op een prachtig kampeerterrein. En daar zijn nu dus twee fikse headliners bijgekomen: de Amerikaanse band Gungor én publiekslieveling Trinity. 

Trinity bouwt hemelse feestjes met wereldmuziek
Op een festival met het jaarthema Heel de Wereld kán de band Trinity simpelweg niet ontbreken. Al jaren laten zij de liefde groeien voor opzwepende wereldmuziek, en tonen zij de vreugdevolle kracht van klanken, ritmes en verhalen uit allerlei culturen. Van Peruaanse folk tot Afrikaanse ritmes: het smelt samen tot een eclectisch geheel dat de ziel optilt. Bouwers van hemelse feestjes, noemen zij zichzelf trots. En terecht, want dát doen ze! Hemel en aarde raken elkaar bij de band Trinity, iets waar wij als Graceland Festival in al ons programma naar zoeken. Zanger Elbert over de komst van Gungor naar Graceland Festival: “Michael Gungor zegt dat worship voor iedereen is die mee wil doen, of je nou boeddhist, christen of moslim bent. Dat vind ik een mooi statement voor de wereldwijde kerk en voor de worshipscene, die vaak heel exclusief is.”

Graceland Festival 2022 belooft een legendarisch mooie editie te worden. Zorg dat je er bij bent!

Een berichtje van Gungor

Share the love!

Lees ook iets anders