Direct naar content
Logo Graceland festival
29 maart 2024

Graceland Festival presenteert eerste namen

Het Graceland Festival heeft de eerste namen gepresenteerd voor de tiende editie die deze zomer zal plaatsvinden. Van 15 tot en met 18 augustus zullen onder anderen muzikant Kenny B, auteur en spreker Brian McLaren en theatermaker Laura van Dolron hun opwachting maken tijdens het Graceland Festival op Scoutinglandgoed Zeewolde.

Festivaldirecteur Gerda van Veen: “Met deze mooie namen vieren we onze tiende verjaardag. Ik ben blij met de ruimte die Graceland in augustus opnieuw creëert en hiermee de bezoeker iets moois biedt, terwijl ze ook uitgedaagd worden in wat ze zien, wat ze ervaren, wat ze geloven. Dat is wat we al deden en blijven doen! Met deze line-up gaat dat zeker lukken.”

Het thema van deze tiende editie van het Graceland Festival is Heel De Tijd. Artistiek leider Rikko Voorberg zegt daarover: “Makers als Laura Van Dolron hebben een scherp oog voor wat deze tijd nodig heeft en zoeken met de bezoekers naar heling. Brian McLaren was zijn tijd vooruit toen hij nieuwe wegen voor het christendom anno nu ging verkennen. En headliner Kenny B is niet alleen schrijver van heerlijk helende liedjes, maar onderhandelde voor vrede in Suriname en kwam als asielzoeker naar Nederland. “Heel de Tijd” op dit festival belooft schoonheid, diepgang en inspiratie.”

Naast deze drie namen is er op het Graceland Festival ook een installatie te zien van kunstenaar Wies Noest, treedt Trinity Wereldwijs op met hun familiealbum en is er voor tieners de workshop: “Help! Ik ben kunstenaar (of wil er één worden)”. In de komende periode zullen meer namen bekend worden gemaakt via de social-media-kanalen en de website van Graceland Festival.

Share the love!

Lees ook iets anders