Direct naar content
Logo Graceland festival
04 maart 2022

Graceland Lentefeest

Er is iets genadigs aan de lente. Of we nu als mensen in harmonie met elkaar leven of een oorlog beginnen, of we nu met aandacht en respect omgaan met onze planeet of haar lomp uitbuiten; het begint weer! Onverstoorbaar is ze daar weer, in volle glorie en – zoals middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen het noemde; vol viriditas. Groene goddelijke kracht. 

De Godgegeven seizoenen doen wat ze moeten doen en nodigen ons uit mee te bewegen in hun ritme. Vanuit de donkere binnentijd steken we samen met de eerste bloemen en de uit hun winterslaap ontwakende dieren onze hoofden buiten de deur. We begroeten de vogels, de zon en onze buren met een glimlach. 

Er is iets speciaals aan de lente van 2022: we nemen haar niet voor lief. In een wereld die kwetsbaar blijkt te zijn voor een pandemie en voor de grillen van een megalomane leider, nemen we haar niet voor lief. We zijn dankbaar dat we weer kunnen vieren met elkaar, dankbaar dat we in leven zijn. En we denken aan, bidden en komen in beweging voor onze medemens voor wie dit nu zo anders is.

Op het Graceland Lentefeest zullen we nog één keer ons verzamelen rondom het thema Het Grote Feest. We vieren om onze dankbaarheid te belichamen, maar ook om onze kwetsbaarheid te erkennen. We vieren dat we er nog zijn, dat we adem hebben om mee te zingen, te spreken. We vieren feest omdat onze lijven energie hebben om te creëren en te dansen. We vieren het lenteleven; dat wat tegelijk kwetsbaar en onbevreesd is. Pril en vol bravoure. Klein en gul. 

Doe mee, vier mee en maak het mee! Bekijk het programma; zie welke muzikanten de Sint Joriskerk met hun klanken zullen vullen. Welke kunstenaars je zullen uitnodigen te creëren en met andere ogen te kijken. Welke mensen vol ideeën deze met ons zullen delen. En verheug je op het eten, drinken en kinderlijke vrolijkheid die er uiteraard ook volop zullen zijn. Welkom op het Graceland Lentefeest!

Share the love!

Lees ook iets anders