Direct naar content
Logo Graceland festival
17 januari 2024

5 meditatietips door Jan Verduijn

Alle afleveringen van de meditatiepodcast Graceland Op Adem staan online! Voor elke dag een aflevering met een ander thema. Jan Verduijn, stem van Graceland Op Adem, zette voor ons de beste meditatietips op een rijtje; want wat helpt je bij mediteren?

Tip 1: Luister de meditatiepodcast Graceland Op Adem.
Graceland Op Adem is er voor de doorgewinterde én de beginnende mediterende mens. Je kunt zo instappen, elke dag staat er een nieuwe aflevering met een ander thema op Spotify. Er zijn genoeg afleveringen voor een maand, en als je ze allemaal gehad hebt, begin je weer opnieuw!

Tip 2: Zoek een vaste meditatieplek in huis.
Een vaste meditatie plek in huis, helpt je om beter te kunnen focussen. Het kan heel simpel: pak een kussen, kies een plekje en ga zitten.

Tip 3: Denk niet te lang na over een oefening.
Denk niet na over de oefening, of wat je ‘zou moeten’ doen, maar ga gewoon zitten. Dat is de eerste stap, meer niet. Daarna kijk je wel weer verder.

Tip 4: Houd je doel voor ogen.
Mediteren ‘omdat het moet’ is niet erg motiverend. Dus formuleer je doel positief. Als jij je doel hebt behaald: hoe ziet je leven er dan uit? Wat is er anders? Waar geniet je van? Houd dat voor ogen.

Tip 5: Start klein.
Een verandering begin je klein en laat je daarna groeien. Als jij elke dag 1 minuut stil bent en op je adem concentreert, is dat al een groot succes. Doe dit elke dag en bouw het daarna uit.

Ben je nog niet begonnen? Het nooit te laat om aan te sluiten! Volg Graceland Op Adem op Spotify en vertraag mee!

Share the love!

Lees ook iets anders