Direct naar content
Logo Graceland festival
30 maart 2022

Eerste namen Graceland Festival 2022

Heel de wereld

Dit zijn de eerste namen van Graceland Festival!

Langzaam draait onze wereldbol in de richting van langere dagen vol licht. Er wacht ons weer een heerlijke periode vol buitenlucht, samenzijn en ontspanning. In de zomer zal Graceland Festival weer een fantastisch feest worden met spraakmakende sprekers, eerlijke verhalen, heerlijke muziek en rake kunst. Van 18 – 21 augustus 2022 wordt Scoutinglandgoed Zeewolde omgetoverd tot de creatieve, open ruimte vol fijne Graceland vibes.

Heel de Wereld
Het komende jaar verzamelen we ons rondom festival jaarthema Heel de Wereld. Met dit thema laten we ons verrassen en verblijden door hoe onze wereld is gevuld met een rijkdom aan culturen en diversiteit. Hoe prachtig complex is het leven op deze planeet en hoe zijn wij, dichtbij en ver weg, met elkaar verbonden? Hoe kan onze planeet genezing vinden en wat kunnen wij daaraan bijdragen?

Muziek, sprekers, kunst, horeca en veldprogramma; alles zal bijdragen aan een editie waar je als bezoeker zult worden uitgenodigd op reis te gaan. Op reis door andermans perspectieven, voortgestuwd door de ritmes van muzikanten, aan tafel met oude of nieuwe vrienden, meegesleept door boeiende inzichten en verhalen. Graceland Festival is dé plek om te landen, inspiratie te vinden, te ontdekken dat je niet alleen bent en waar vandaan je met nieuwe bezieling weer verder trekt. Dit zijn de eerste namen van de 2022 editie!

Cole Arthur Riley (USA)
Als we ons willen onderdompelen in de vraag hoe onze wereld heling kan vinden, dan moéten we het ook hebben over de kleur van onze huid. Er zijn duizenden tinten huidskleur op onze wereld, maar de gesprekken over racisme en ongelijkheid zijn vaak frustrerend zwart-wit. Amerikaanse schrijver Cole Arthur Riley zal ons tijdens Graceland Festival 2022 op de meest prachtige en ontroerende manier helpen elkaar hierin te zien en te ontmoeten.

Maria Koijck 
Kunstenaar Maria Koijck verwierf wereldwijde bekendheid met haar afval-werken. In 2021 ging haar nieuwste project viral; ze verzamelde het afval van de borst-operatie die ze moest ondergaan vanwege haar borstkanker in 2019. Een pijnlijk prachtig vormgegeven verbeelding van hoeveel afval goede zorg produceert. Op het festival bouwt ze speciaal voor ons jaarthema een kapel van festival-afval.

Roots Rising
Roots Rising is één van de meest explosieve live Reggae/HipHop sensaties uit Nederland. Ze hebben alles in huis: bombastische blazers, driestemmige vocalen, scherpe raps en een strakke groovy ritmesectie. Tijdens Graceland Festival 2018 zetten ze de Zonnehal volledig op z’n kop en dit jaar zijn ze terug om jullie wederom mee te nemen in een energieke show die je raakt in the heart, the mind, the soul & the body!

In samenwerking met hoofdpartners Tearfund en Protestantse Kerk zal er dit jaar weer een dijk van een programma klaarstaan. Hou de komende tijd onze website, social media kanalen en nieuwsbrief in de gaten voor de vele namen die nog komen!

Share the love!

Lees ook iets anders