Direct naar content
Logo Graceland festival
20 september 2023

Enquête: hogere waarderingscijfers dan ooit!

We dansten vijf keer per dag, er was een eerste Graceland Festival muziekproductie: Hooglied, er was een bijzonder panel over genezing en er waren prachtige mensen die het hokje ‘man’ op een nieuwe manier belichten. Dat is Graceland Festival 2023 ‘Heel de Mens’ in een notendop.  Van 17-20 augustus waren er ruim 2500 mensen op het zonovergoten, groene terrein te vinden. De waarderingscijfers zijn hoger dan ooit! 

Muziek, sprekers & performance

Alle genres passeerden de revue dit jaar en er was prachtige nieuwe muziek. Zo was er een eerste eigen Graceland-show: hooglied, verschillende artiesten brachten een ode aan sensualiteit. De muziek scoorde een 8 dit jaar! 

Ook de sprekers scoorden goed, en kregen een 8.1. Met een panel over of God kan genezen, Cole Arthur Riley over menszijn en huidskleur en Esther van Fenema over de verlaten individu kwam het thema heel dichtbij. 

Performance kreeg hetzelfde cijfers als de sprekers; een 8.1. Met o.a. Boy’s Won’t Be Boys, die een vrolijke aanklacht bracht op het hokje man daagde ons uit om onze overtuigingen onder de loep te nemen. Hetzelfde gebeurde bij Souf’s voorstelling: ‘Volgens mij ben ik een Jood.’ Hij nam ons mee in zijn en onze vooroordelen. 

De kinderen genoten van Godly Play, de polderkudde én de Bijbel Om Je Oren van Henk Doest. Het kinderprogramma kreeg een 7.9 en is in drie jaar tijd met 1.3 punt gestegen! Ook het tienerprogramma is een grote stijger. 

In The Lounge konden ze ongestoord hangen en genieten van een heerlijk programma waar menig volwassene en kind jaloers op was. Van zelfverdediging tot het schrijven van poëzie, van het gooien met borden tot lasergamen. Dit programma kreeg een 8.3. In drie jaar tijd is het cijfer met 2.9 punten gestegen!

Als klap op de vuurpijl kregen we nog nooit zoveel negens binnen als dit jaar! Op decor & styling scoorden we een prachtige 9.1. Dat mensen zich veilig voelen, is terug te zien in wat de score is op gevoel van veiligheid: 9.7. En ook heel belangrijk, op sfeer scoorden we een 9.6: wij zijn trots! 

Volgend festivalseizoen

Graceland Festival is niet bij ons begonnen: het verlangen naar een plek als deze bestaat al eeuwen en blijft bestaan. Dit jaar is het thema: ‘Heel De Tijd.’ We vertragen, versnellen en kijken vooruit. Het festival zoomt in op generaties die zijn geweest en generaties die komen. De tikkende tijd, de eeuwigheid van een moment en alles wat daartussen zit. Er is ruimte voor wat anders had gemoeten, voor de crisissen en de schoonheid van onze tijd, en de blijvende rijkdom van het Goede. Hier ben je nooit over je houdbaarheidsdatum en hoef je niet alles te kunnen. Samen zoeken we naar het Goddelijke dat in ons prachtige en klunzige handelen, in heel de tijd, te vinden is.

Wil je hierbij zijn? Koop nu vast je ticket voor volgend jaar via de knop hieronder.

Share the love!

Lees ook iets anders