Direct naar content
Logo Graceland festival
01 maart 2024

“Frisbeeën is echt een sport voor hippies en nerds”

Er wordt steeds meer toegevoegd aan het programma van de Graceland PaasNacht! We vieren het nieuwe leven met cabaret van Berend Koen, muziek van The Carrots en Neon Jams, ecstatic dance met de Droominee en nog veel meer. Er wordt nóg iets bijzonders aan het blokkenschema toegevoegd: een frisbee-clinic!

Lisanne is een echte Gracelander. Al jaren bezoekt ze het Graceland Festival en is ze als medewerker en vrijwilliger betrokken. Elke woensdagavond beoefent ze een van haar grootste hobby’s: Ultimate Frisbee bij The Bluefingers in Zwolle. “Het spel lijkt qua opzet een beetje op rugby. Er zijn aan beide kanten van het veld “end-zones”, en het doel is om een frisbee te vangen in de end-zone van de tegenstander. Als dat lukt heb je een punt! Ultimate Frisbee is een no-contact-sport, daarin is het wel anders” zegt Lisanne.

Tijdens de Graceland Paasnacht zal Lisanne een clinic geven en wordt er een wedstrijd gespeeld. Waarom past Ultimate Frisbee juist op deze avond zo goed? “Naast de sport zelf, vind ik de sfeer het allerleukst aan frisbeeën. Het is echt een spel voor hippies en nerds. Er is geen scheidsrechter die beslissingen maakt. Overtredingen worden in onderling overleg opgelost. Je kunt een wedstrijd winnen door punten te maken, maar er gaat ook altijd een prijs naar het team dat het beste presteert qua sportiviteit: de zogenaamde Spirit-prijs. Daarin geef je elkaar feedback; wat kon beter? Wat ging al heel goed? Die naam doet misschien meer aan Pinksteren denken, maar levendigheid, een vergevingsgezinde sport, ruimte krijgen om van je fouten te leren – dat is natuurlijk Pasen ten voeten uit!”

Het hele programma van de Graceland PaasNacht vind je hier en tickets vind je daar.

Share the love!

Lees ook iets anders