Direct naar content
Logo Graceland festival
29 juli 2021

Graceland Festival 2021: Hoe gaat dat er uit zien?

Graceland Festival gaat door! En hoe ziet dat er dan uit dit jaar? Aan welke voorwaarden hebben we ons te houden en wat verwachten we van elkaar? Je leest het allemaal in deze blog.

Graceland Festival 2021 gaat door in drie afzonderlijke festivaldagen zonder kamperen, waarvan er twee plaatsvinden op vrijdag 20 augustus en zaterdag 21 augustus en een indoorfestivaldag in januari 2022. En als bonus zetten we op zondagochtend 22 augustus onze festivaldeuren open en is iedereen welkom bij de viering.

Vergunning
Graceland Festival heeft voor de festivaldagen in Zeewolde een vergunning voor eendaagse evenementen met coronatoegangsbewijzen. Dit zijn de regels voor deze vergunning en dus ook de grenzen waarbinnen we ons gaan bewegen:

Toegangsvoorwaarden
Om het Graceland Festival te kunnen en mogen organiseren moeten we voldoen aan een aantal toegangsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn door de overheid opgesteld en dragen bij aan de veiligheid van het festival. 

Met de coronacheck laat je middels de coronacheckapp of het officiële papieren bewijs je coronatoegangsbewijs zien. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U kunt deze 3 coronatoegangsbewijzen laten zien via de CoronaCheck-app (of het officiële papieren alternatief). 
Een van de drie bewijzen is voldoende om toegang te krijgen tot het festival.

Voor kinderen t/m 12 jaar is er geen coronatoegangsbewijs nodig.

Was uw laatste prik na 10 juli 2021? Dan is uw vaccinatie in Nederland geldig 2 weken na de laatste prik. Was uw laatste prik op of vóór 10 juli 2021? Dan was uw vaccinatiebewijs direct geldig.
Je hebt recht op een vaccinatiebewijs wanneer je:
– 2 prikken hebt ontvangen met Moderna, bioNtech/Pfizer of Astrazeneca
– 1 prik ontvangen met het Janssen-vaccin
– Corona hebt gehad en 1 prik gekregen (hiervoor moet de GGD goed op te hoogte zijn van je situatie.

Meer informatie hierover lees je hier: vaccinatiebewijs

Je hebt in de afgelopen 6 maanden corona gehad en bent daarvan herstelt. Een herstelbewijs krijg je wanneer je positieve coronatest tenminste 11 dagen geleden was en niet langer dan 6 maanden. Je hebt je hiervoor laten testen bij de GGD en kunt contact opnemen met de GGD voor een herstelbewijs.

Meer informatie hierover lees je hier: herstelbewijs

Een negatieve testuitslag via Testen voor Toegang.

Testen voor Toegang
Om een testbewijs te krijgen voor de coronacheck kun je je gratis laten testen bij een locatie die aangesloten is bij Testen voor Toegang.
Meer informatie vind je hier testen voor toegang of hier uitleg testen voor toegang

Een testbewijs is 24 uur geldig. Als je naar meerde festivaldagen komt, heb je bij de entree van het festival voor beide dagen een negatieve testuitslag nodig die niet ouder is dan 24 uur.

Gezondheidsverklaring
Iedereen wordt voor de entree van het festival gevraagd een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit staat los van je coronacheck. De gezondheidsverklaring is een formulier waarop je verklaart dat je geen coronagerelateerde klachten hebt. Je ontvangt dit formulier van het Graceland team bij de ingang van het terrein. Ga hier verstandig mee om; Als je klachten hebt, blijf thuis. Indien je deze verklaring niet kunt geven, kunnen we je geen toegang tot het festivalterrein verlenen en ontvang je het aankoopbedrag van je ticket terug.

Op het festivalterrein

Als je klachten ontwikkelt tijdens je aanwezigheid op het festival, hou je anderhalve meter afstand en ga je naar de EHBO. Zij zullen met je meedenken.

Door de toegangsvoorwaarden is het op het festivalterrein niet nodig om strikt anderhalve meter onderlinge afstand te bewaren. Wel is het terrein ruim genoeg om afstand te kunnen bewaren tot de ander. Blijf hier verstandig mee omgaan; geef de ander de ruimte, blijf handen wassen, als je klachten ontwikkelt ga je naar de EHBO.

Graceland Festival is een geplaceerd evenement. Dit betekent dat bij programma en de horeca iedereen een zitplaats heeft. Natuurlijk kun je verschillende programma’s volgen en van het ene podia naar het andere podia lopen. Door de ruime opzet van het terrein kan dat veilig. Eenmaal aangekomen bij het podium ga je zitten op een bank, een stoel of je zelf meegenomen campingstoeltje, als iedereen zit kan het programma beginnen.

Meer informatie kun je ook vinden via deze links:

Coronavirus en de horeca

Coronaregels voor evenementen

Share the love!

Lees ook iets anders