Direct naar content
Logo Graceland festival
20 juli 2021

Graceland Festival gaat door!

De organisatie van het Graceland Festival heeft twee waterdichte scenario’s uitgewerkt. Na de persconferentie van 13 augustus zal de keuze gemaakt worden welk scenario doorgang zal vinden. Als meerdaagse evenementen weer mogelijk zijn na 13 augustus dan is Graceland Festival 2021 een vierdaags festival inclusief kamperen. Als de huidige maatregelen gecontinueerd worden zet de organisatie het festival om in drie afzonderlijke festivaldagen. De eerste twee festivaldagen vinden dan plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus op Scoutinglandgoed Zeewolde. De derde dag wordt een indoorevenement in januari 2022. Voor beide scenario’s kan de 1,5 meter losgelaten worden aangezien de organisatie gaat werken met de CoronaCheck bij de entree. Op de voor Graceland kenmerkende creatieve wijze zorgt de organisatie alsnog voor de echte festivalbeleving deze zomer.

‘Na de persconferentie van 9 juli werd duidelijk dat we in de oorspronkelijke vorm niet verder kunnen’ vertelt festivaldirecteur Gerda van Veen. ‘Ons team heeft de afgelopen dagen alles op alles gezet om de kaartkopers toch een plek van ontmoeting, inspiratie en verbinding te bieden en dat is gelukt! We hebben voor beide scenario’s de vergunning binnen, we gaan dus gewoon door!’
 
Bezoekers met een weekendticket hebben toegang tot alle festivaldagen. Festivalgangers met een dagticket kunnen kiezen uit een van de festivaldagen. Van Veen: “Voor het tweede jaar op rij geen fysiek festival is voor ons geen optie. Na overleg met het bestuur, de sponsors, de partners, de Vrienden van en de tickethouders zijn we tot dit alternatief gekomen.” 
 
Graceland Festival gaat door onder hetzelfde thema; Het Grote Feest. Onder andere Shirma Rouse, cabaretier Tim Zingt, Marc Floor van The Voice Kids, een kinetisch kunstwerk van Jelle Korevaar en de band This Beautiful Mess zijn te bewonderen tijdens de festivaldagen in augustus. ‘Een prachtig programma dat barst van inspiratie, schoonheid, ontmoeting en vermaak’ vertelt Van Veen enthousiast. ‘Mocht je nog geen kaart hebben, wees er dan snel bij. Als de maatregel afloopt de 13e, dan breiden we het direct uit tot een meerdaags festival met overnachtingen, kampvuuroptredens en alles erop en eraan.’
 
Graceland Festival had uiteraard het liefst doorgegaan met de organisatie van een ‘normaal’ meerdaags festival zoals ontworpen en bedacht, maar door de aangescherpte maatregelen van het kabinet kan dit niet. Rikko Voorberg, programmeur bij Graceland: ‘We zouden pas enkele dagen voor de start van ons festival duidelijkheid krijgen of we open konden zoals bedacht en dat is te laat. De investeringen van de komende drie weken bedragen 60 procent van onze begroting. De onzekerheid om door te gaan zoals we hadden bedacht is nu te groot. We zijn blij met het alternatief dat we hebben opgezet voor onze bezoekers. We hopen dat tegen die tijd door versoepeling van de huidige maatregelen overnachten gewoon weer mogelijk is. Dan zorgen wij voor programmering op donderdagavond en een Graceland waardige afsluiting op zondag. Dan heb je opeens tóch nog je volledige event. Dat weten we na 13 augustus. Wat de maatregelen ook zijn, voor beide scenario’s liggen de vergunningen klaar, dus Graceland Festival gaat sowieso door!’.

Share the love!

Lees ook iets anders