Direct naar content
Logo Graceland festival
19 september 2023

Hoe host je Graceland Bij je Thuis?

Graceland komt bij je thuis! Gracelanders openen de deuren van hun huiskamers voor een huisconcert of -lezing. Hoe zorg je dat de sfeer van het zonnige festivalterrein te voelen is in de herfstige huiskamers van de hosts? In deze blog lees je over hoe je Graceland Bij je Thuis host, leuke tips om jouw huis aan te kleden in de Graceland-stijl en toffe borrelrecepten.

Warm welkom
Ontvang de artiest hartelijk en heet hem/haar welkom in jouw huis. Zorg voor een comfortabele plek met wat te drinken en geef de ruimte om voor te bereiden. Bespreek het verloop van de avond en vraag nog even of hij/zij iets nodig heeft. Daarna druppelen de gasten binnen. Open de avond door: je gasten welkom te heten en een korte uitleg te geven over het verloop van de avond. Vertel waar het toilet is en waar de hapjes en drankjes te vinden zijn.

Goed eten
Gelukkig hoef je echt geen foodtruck uit te laten rukken. (Mag wel, uiteraard.) Maar tijdens een gezellige Graceland avond kunnen heerlijke drankjes en hapjes natuurlijk niet ontbreken. Dit kun je op twee manieren organiseren: 

Aankleding
Graceland heeft een heel eigen stijl en om Graceland bij je Thuis nog sfeervoller te maken is het leuk om jouw huis, tuin en/of keuken gezellig aan te kleden. Bekijk dit Pinterest-bord voor inspiratie over hoe je dit makkelijk kunt doen en er een echte Graceland sfeer ontstaat! Niets moet, maar alles mag. 

De avond eindigt wanneer jij dat wilt, het is jouw huis, dus vertel dit ook aan je gasten. Aan het eind van de avond proost je met elkaar op een mooie lezing en/of concert en kun je gezellig na blijven kletsen.

Share the love!

Lees ook iets anders