Direct naar content
Logo Graceland festival
25 juli 2020

Programma De Grote Leegte

Via deze link vind je De Grote Leegte livestream: https://www.youtube.com/watch?v=lPxxqNlMbME

Wil je bijdragen aan dit programma? Stop iets in de collecte! Dan kan hier Bedankt <3

Toen we De Grote Leegte afgelopen maart lanceerden, wisten we nog niet waar we op dit moment als maatschappij zouden staan. Nog steeds in lockdown? Gewend aan ‘het nieuwe normaal’? Alles weer terug bij het oude? Het lijkt een beetje een mix van dit alles te zijn geworden. Een aantal beperkende maatregelen blijven bestaan, maar we hebben ook weer heel veel vrijheid gekregen. Zelfs reizen naar het buitenland worden weer enthousiast aangeprezen en geboekt. Hoe leeg is die Grote Leegte eigenlijk nog?

Als het aan ons ligt, is die zo leeg als je die zelf maakt. Laat je niet opjagen. Blijf als je wilt nog wat langer hangen in de helderheid, focus, aandacht en eenvoud die de lockdown-leegte ons óók bracht. Het is het geschenk van de leegte die we willen vieren en uitbuiten met de extra editie van Graceland Festival 2020. En met ondersteuning van de Vermeulen Brauckman Stichting kunnen we zelfs programma aanbieden!
 

Programma De Grote Leegte

Op zaterdag 15 augustus, wat de drukste dag van het festival zou zijn geweest, bieden we online programma aan rondom De Grote Leegte. Bekijk de livestream van een leeg festivalterrein en laat je verrassen door wat daarop voorbij komt.

Zo zal kunstenaar en experience-maker Bob Venus integraal het boek Prediker voorlezen op verschillende plekken van het festivalterrein. Rogier Pelgrim zingt bij het Bospodium een lied over ditzelfde bijbelboek, en gaat daarover in gesprek met Rikko VoorbergMark Hage van Improv the World leert je door middel van improvisatie iets uit niets te maken. Tjitske Volkerink van het Christelijk Spiritueel Centrum biedt een online massageworkshop aan. Kunstenaar Ebele Wijbenga (bekend van het ‘Microtheater’) maakt een tentoonstelling van afgedankte crucifixen en Mensenkinderen zingt een prachtig gezang. 

En wil jij op zaterdag 15 augustus voor het oog van de livestream-camera een mooi kunstwerk maken, een spandoek omhoog houden, zwaaien naar je moeder of een kek dansje doen? Het kan allemaal tussen 10 en 18 uur! De Paasheuvel is bereikbaar en toegankelijk, de camera staat aan de rand van het kampeerveld. Houd je natuurlijk wel aan de RIVM richtlijnen.

Tijdsschema De Grote Leegte

10:15 – Mensenkinderen

12:00 – Mark Hage | Improv the World

13:00 – Tjitske Volkerink | Christelijk Spiritueel Centrum

14:00 – Bob Venus

15:45 – Rogier Pelgrim

16:15 – Rogier Pelgrim in gesprek met Rikko Voorberg

17:30 – Ebele Wijbenga | ‘Selling the Cross’ 
 

Merchandise De Grote Leegte

De Grote Leegte zou zomaar eens als de meest unieke editie van Graceland Festival de boeken in kunnen gaan. Scoor daarom nu jouw merchandise van een legendarisch Graceland Festival 2020! Met jouw aanschaf steun je meteen Graceland Festival in een uitdagende tijd. Alle merchandise vind je hier.

Support Graceland Festival

Vind jij het bestaan van Graceland Festival ook belangrijk? Overweeg dan om Graceland Festival supporter te worden! Met jouw maandelijkse steun zijn we enorm geholpen. Als supporter ben jij als eerste op de hoogte van Graceland Festival nieuws en je ontvangt een mooie korting op je tickets. Bekijk hier de mogelijkheden!

Share the love!

Lees ook iets anders