Direct naar content
Logo Graceland festival
18 augustus 2023

GRACELAND: 365 dagen festivalvibes

Graceland Festival breidt uit.Er zijn nog 361 dagen zonder Graceland. We willen het hele jaar door met elkaar inspiratie en verbinding vieren.” vertelt directeur Gerda van Veen.  Samen met de Protestantse Kerk biedt het Festival het hele jaar mogelijkheden voor mensen om elkaar aan tafel te ontmoeten of bv om een retraite te bezoeken. Er zijn eigen podcasts en een netwerk van initatieven die matchen met de Graceland-feel.

Het startschot van een jaar lang Graceland is gegeven op het scoutingterrein in Zeewolde, tijdens de 9e editie van het festival. Een festival met duizenden bezoekers, vol concerten, voorstellingen, lezingen en andere kunstuitingen. En met een keur aan deze inspirerende activiteiten biedt Graceland het hele jaar door verbinding en inspiratie. ‘Het hele jaar door zijn er nieuwe landingsmomenten’, stelt Van Veen.

De samenwerking met de Protestantse Kerk Nederland komt niet uit de lucht vallen, blijkt uit de woorden van Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie: ‘Een van de toekomstgerichte speerpunten van de Protestantse Kerk is samen met de jongere generaties optrekken op het gebied van zingevingsvraagstukken. Niet door automatisch te verwachten dat zij een kerk binnenstappen, maar door daar te zijn waar zij zijn. Het Graceland Festival is bij uitstek een plek waar jonge zinzoekers elkaar ontmoeten. Als Protestantse Kerk willen we dit soort ontmoetingen het hele jaar door stimuleren. Ik ben dankbaar dat we hierin met Graceland Festival kunnen samenwerken’.

Artistiek leider Rikko Voorberg van Graceland Festival ziet het helemaal voor zich. ‘Graceland komt deze herfst bij je thuis. In januari vind je rust op de Graceland Retreat. Dans en vier de lente op het Graceland PaasFeest. En onderweg naar werk, school of thuis beluister je de Graceland Podcasts. We vieren de verschillen, de schoonheid, de kunst – alle dagen van het jaar en overal in het land. Onderweg met elkaar, de ander, de wereld en, voor wie wil, met God.’

Graceland bij je thuis

Haal Graceland in huis en nodig buren, vrienden en onbekenden uit. Ga aan tafel met reisgenoten, organiseer een huiskamerconcert of nodig onze spreker uit. Vanaf nu kunnen bezoekers van het festival een lokaal event hosten met het aanbod van Graceland Reisgenoten, een sprekers of een artiest van het festival.

Graceland Retreat

Kom tot rust aan het begin van het nieuwe jaar. Verstil, vertraag en kijk vooruit. In januari organiseert Graceland een tweedaagse retreat in het Dominicanenklooster in Huissen. Een retreat waar de verstilling centraal zal staan.

Graceland PaasFeest

Het leven vieren! Dat doen we in de nacht tijdens het Graceland PaasFeest. Stilte, bezinnen, dansen, de zonsopgang en een champagne ontbijt. 

Podcast

In de ‘PopUpGedachte’ geeft Rikko Voorberg al meer dan vijf jaar op de vroege ochtend inspiratie om de dag bewust te beginnen. Hij leest om 6 uur de teksten uit een oud kerkelijk leesrooster en zo rond 7 uur deelt hij de gedachte via de Whatsapp Community en de podcast kanalen. Elke werkdag te lezen en te beluisteren.

Wekelijkse Graceland Update

Vanaf nu deelt Graceland een wekelijkse update met een dosis inspiratie in de vorm van muziek of andere kunst, interessante interviews en evenementen, binnen en buiten Graceland, die er aan komen.

Kijk voor het volledige aanbod van Graceland op www.graceland.nl.

Share the love!

Lees ook iets anders