Direct naar content
Logo Graceland festival
23 maart 2023

De geboorte van de mens

Donderdagavond 17 augustus 2023. We staan op de grond waar vroeger de zee nog stroomde. Maar nu is het niet het water, maar zijn het mensen die samenstromen. Waarom zijn ze hier? Wat staat er te gebeuren?

Waar hebben ze de moeite van de reis voor gedaan, het geld voor betaald? Waarom leveren ze hun comfort in, slapend achter hun nylon tentmuurtjes op matjes met hopelijk aan het einde van de nacht nog lucht er in? Wie zijn die wonderlijke wezens die het leven zo serieus nemen en zo graag willen leren? Waarom zijn ze bereid hun eigen ongelijk bewezen te krijgen? Waarom gaan ze de strijd aan met hun eigen ongemak door zich tóch eens aan een dansje te wagen?

Verwondering. Daar begint het mee als we ons verzamelen rondom jaarthema Heel de Mens. Want verwondering helpt ons om onszelf weer met een frisse blik te bekijken. En we beginnen bij het begin! Graceland Festival 2023 wordt niet zomaar geopend, maar het opent met de geboorte van de mens. Met een aantal headliners van ons festival, onze internationale festivalvrienden; Gungor en publiekslieveling en spoken word gigant; Joel McKerrow . Op deze donderdagavond wordt ‘Heel de Mens’ geboren.

Na deze geboorte kun je meteen door naar cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel, die je meeneemt in zijn verwondering over het beeld van de mens die de goddelijke adem ingeblazen krijgt.

En hervind je liefde en fascinatie voor de mens dankzij het mooie project ‘We lijken wel mensen’ van Niels Scheurwater en Aline Doppenberg.

Bouw mee aan één hele grote mens, gemaakt van vederlicht vliegerpapier en buigzame bamboe. Licht sculptuur “Heel de Mens”, onder leiding van beeldend kunstenaar Jurrian van den Haak gaat een grote rol spelen op Graceland Festival 2023.

En DANS! Dans zodat je weer voelt dat je een lijf hebt! Dat kan bij de heerlijke en zeer dansbare klanken van Gerson Main. Een man die wéét hoe je muziek maakt, ook al noemde hij zijn debuutalbum ‘De Slechtste Singer Songwriter van Nederland’.

Ook dit jaar is er in het festivalgedruis ook weer volop verstilling te vinden. Start je dag met Yoga met Laurien, of treed binnen in de bijzondere ervaring van de ‘Geheimenissen’ van Ruben Bruggeling. Kom luisteren naar David Åhlen, die met zijn show een oase van stilte in een weekend vol indrukken is.

Vier dagen is natuurlijk te kort voor het omvatten van heel de mens, laat staan om heling te vinden voor alles waar een mens aan te lijden kan hebben. Maar Graceland Festival wil voor die vier dagen een milde, liefdevolle plek zijn. Een plek om te (her)ontdekken wat het betekent om mens te zijn en om een heel mens te zijn. Een mens op en in verbinding met de aarde, de ander en voor wie wil: met God.

Welkom op Graceland Festival 2023: Heel de Mens!

Share the love!

Lees ook iets anders